Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson inför GIF Sundsvalls hemmapremiär: "Vi är lite sexigare än Gefle"

Han visade vägen vid den historiska segern mot Gefle IF i höstas.
Dennis Olsson dundrade in sitt första allsvenska mål i matchen som förändrade mycket.
– Målet var kanske inte så mycket att skriva hem om, men tillfället; på min födelsedag, mot Gefle som vi aldrig hade vunnit mot och att vi i praktiken säkrade kontraktet. Det var perfekt på det viset.

GIF Sundsvall slog Gefle i höstas och även på försäsongen. Den ena vinsten var uppenbarligen viktigare än den andra.

– Matchen i höstas var viktig eftersom vi visade att vi kunde slå dem i serien, säger Dennis Olsson efter onsdagens regnruskiga träningspass.

GIF Sundsvall klev in på Friends Arena med en helt respektlös inställning.

– Vi har respekt för alla motståndare. Inför premiären i fjol hade vi kanske målat upp Malmö FF lite för stora och gick ut med mössan i hand. Mot AIK klev vi in för att vinna matchen, inte för att spela oavgjort. Sedan var Malmö bättre i fjol än vad AIK var i år, de var inte riktigt i balans och det var lite surt att vi släppte in kvitteringen före paus. Men sett över hela matchen var det rättvist med oavgjort, de pressade på med hörnor, inlägg och inkast. För oss blev det en bra start på säsongen.

Dennis Olsson fick den flygande isländske högerbacken Haukur Hauksson på sig i matchinledningen mot AIK.

– Det gjorde inte ont alls, jag blev mest förvånad. Det såg ut som att det var en värre smäll, säger Olsson.

Du säger att AIK är ett lag som inte var i balans i premiären – men Gefle är väl alltid i balans. Eller?

– Ja, jo, så är det väl. De har ett väl invant arbetssätt som de kört med ett tag. Vi vet vad vi ska se upp med och hur vi ska få hål på dem. Oremo smällde väl in tio eller tolv baljor i fjol trots att han var skadad länge, säger Olsson.

Du har Jonas Lantto på din kant?

– Ja.

Vad säger du om honom?

– Inget.

Prognoserna säger att onsdagsrusket ska bytas ut mot lite trevligare fotbollsväder lagom till GIF Sundsvalls hemmapremiär på torsdagskvällen.

– Det vore bra om det är uppehåll så att det kommer lite folk, jag såg att Gefle hade 3 300 på sin hemmapremiär och det är katastrof. Här sägs det att det aldrig har varit större intresse för Giffarna, det är lite mer snack och vi är lite sexigare än Gefle.