Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckor och bostadsreportage – här är årets mest sedda tv-klipp i Medelpad

Artikel 5 av 6
Året som gått i Medelpad 2017
Visa alla artiklar

TV är ofta ett formidabelt sätt att berätta nyheter på – särskilt när det händer och vi kan rapportera direkt.
ST.nu har listat fem av de mest sedda tv-klippen under 2017 och i två av fallen är det just livesändningar som lockat en publik.

Annons

1. Hemma hos Mattis och Linnea i Sörnacksta – i villan de byggde själva på bara sju månader:

23 796 visningar. Bostäder och inredning engagerar! Det mest tittade inslaget 2017 är ett hemma hos-reportage. När Mattis Backlund köpte tomten var tanken att bygga en villa och sälja den. Men så kom kärleken Linnea Zätterquist in i bilden och de skapade ett hem tillsammans.

– Vi är nöjda med precis allt, det blev bättre än vi tänkte oss, säger Mattis i inslaget och ler.

2. Sommarplågan i Västernorrlandsversion – hyllningarna till Norrfällsviken gjorde succé:

16 524 visningar. Sommarplågan Despacito undgick ingen sommaren 2017. Och när barndomsvännerna Anna Ahnfeldt och Sara Nilsson gjorde en egen version av låten blev det succé direkt. " Vi sjunger om allt man kan göra i Norrfällsviken", säger Anna Ahnfeldt.

3. Tågolyckan i Sundsvall – två personer omkom:

15 580 visningar. Den tragiska olyckan när en äldre man och kvinna avled efter att ha blivit påkörda av ett tåg på spåret i Granlo blev en av de mest tittade livesändningarna under förra året. Flera räddningsinstanser kallades till olyckan. Senare konstaterades båda offren avlidna.

4. Olyckan i Stockvik – tioåring omkom efter bilkrasch:

13 318 visningar. Söndagen den 3 september kraschade en bil vid en församlingslokal i Stockvik, längs gamla E4:an i Sundsvall.  Bilen körde på en pojke i tioårsåldern som fördes till sjukhus med allvarliga skador. Pojken avled senare till följd av skadorna.

5 . Om man inte kan flytta ifrån huset man älskar så flyttar man det istället ...

12 760 visningar. En husflytt är alltid spektakulärt! I Ljustorp mitt på åkrarna i byn Björkom bor familjen John Eriksson och Angelica Saur sedan 2008. Husets som byggdes 1929 med timmer från en lada som uppfördes på 1700-talet fick ett nytt bättre läge för tio år sedan när John blev hemmansägare. Han lät flytta huset, något som väckte intresse hos byborna i Ljustorp.