Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelolycka på Alnö – flera till sjukhus

Fyra cyklister var inblandade i en olycka i Slädaviken på norra Alnö och fick föras med ambulans till sjukhus.

Annons

Strax efter klockan 19 på måndagskvällen kom larm om att tre cyklister krockat vid Slädaviken på norra Alnö. Fyra personer var inblandade i olyckan som uppstod när en cyklist i en cykelklunga börjat vobbla.

– Jag såg inte hur olyckan gick till men som jag förstod det så vinglade någon cyklist till och de stötte i varandra. Sedan blev det en kedjeeffekt och de andra cyklisterna i klungan drogs med, säger cyklisten Martin Ondrasek på Alnö Race Team.

Alnö Race Team arrangerar klungcyklingen runt Alnö och olyckan skedde i en utförsbacke vid Slädaviken.

– De var runt åtta till tio stycken i klungan och farten var vid olyckstillfället minst 40 kilometer i timmen, säger Martin Ondrasek.

En läkare som också deltog i cyklingen kunde omedelbart ge vård till de skadade i väntan på ambulanstransport till sjukhuset.

– De har fått skrubbsår, gjort illa en axel, skadat ett finger och är lite mörbultade. Det är de första beskedet som jag fått. De är alla erfarna och rutinerade cyklister, så det var riktig otur att olyckan skedde, säger Martin Ondrasek.

Han menar att asfalten är väldigt grov där olyckan hände.

– Det är hårt asfaltsgrus och att ramla på det är som att ramla på en trärasp. Så det blir riktigt otäcka skrubbsår, säger Martin Ondrasek.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

Mer läsning

Annons