Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans krockade i 100 km/h – ingen stannade för att hjälpa till

På fel sida i 100 kilometer i timmen rusade den mötande bilen mot dem. I sista sekund lyckades Hans Wikström undvika en frontalkollision. Vid mötet slog bilarnas backspeglar ihop och en backspegel krossade sidorutan och flög in i kupén.

Annons

Glaset yrde över Hans Wikström när backspegeln flög tvärs genom kupén och träffade dotterna Emma i huvudet. Han lyckades styra in bilen till vägrenen och få stopp efter den hårt trafikerade Europavägen.

Dottern hade sårskador på händerna och i ansiktet. Han satte på varningsblinkers och satte ut en röd triangel för att varna andra trafikanter innan han larmade.

Läs också: Två till sjukhus efter frontalkrock

Sidorutan krossades när backspegeln flög in i kupén.

Olyckan inträffade vid 17.30-tiden under torsdagen när Hans Wikström var på väg hem till Matfors med dottern Emma. Strax efter Stöde i höjd med Österlo på E14 fick de möte med en bil som körde på fel sida vägen.

Bilisten körde om en bilkö i en kurva utan att bry sig om mötande trafik. Den andra föraren fortsatte färden och avvek från olycksplatsen.

– Det måste ha varit en fyllkörning eller drogfylla. I normala fall stannar man, säger Hans Wikström.

Läs också: Dödsolycka på E4 – motorcyklist körde in i mitträcket

Ambulansen kom till olycksplatsen och kollade till dottern. Hon klarade sig med mindre skärsår på händerna och ansiktet. Polisen var även på plats och tog upp en anmälan. Den andra bilens backspegel hittades i anslutning till olycksplatsen.

Efter olyckan var det ingen bilist som stannade för att erbjuda sin hjälp eller se hur det var med dem.

– Man är mest förvånad över att bilisterna bara kör som om ingenting har hänt, säger Hans Wikström.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten. Den som såg händelsen eller vet vem som körde bilen uppmanas kontakta polisen på 114 14.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning