Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om explosion i en elcentral i Ånge

Enligt larmet till SOS ska det ha varit en explosion i en elcentral i närheten av Ängsvägen i Ånge. Det är oklart vad som har hänt, men räddningstjänsten meddelar att det nu verkar vara lugnt på platsen.

Annons

Enligt räddningstjänsten ska det ha rört sig om någon form av brand eller kraftig rökutveckling i en transformator inne i ett område som försörjer tågströmmen. De hade också tidigare problem med att ta sig in eftersom det är ett område med stark spänning.

– Vi vet fortfarande inte vad som hänt riktigt, men läget verkar vara stabilt. Våra styrkor har lämnat platsen och ägarna har tagit över själva. Vi kommer nu att ta kontakt med hälso- och miljökontoret, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Enligt vittnen ska en hög smäll ha hörts och därefter ska man ha sett rök. Området ligger nära järnvägen och det ska finnas en större elcentral i området.

Tidigare under dagen var det köbildning på väg 83 från Ånge till Hallsta i båda riktningarna i samband med släckningsarbetet.

Larmet kom in klockan 16.20 på tisdagen.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons