Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om godståg som kolliderat med bil utanför Sollefteå

Klockan 08.54 kom ett larm om att ett godståg kolliderat med en bil i Mellby, Sollefteå kommun till SOS Alarm. Två personer befann sig i bilen, en av dem har förts till sjukhus.

Annons

Det är ett godståg som kört in i en bil. SOS Alarm meddelar att man stängt av strömmen på platsen och att två ambulansstyrkor och räddningstjänst är på plats. Man har i nuläget ingen information om hur många som befunnit sig i bilen.

– Det är en bil som kolliderat med ett godståg vid en obevakad övergång. Två personer befann sig i bilen varav en är förd till sjukhus. Lugnt på platsen. Det är en väldigt liten byväg så trafiken ska nog inte påverkas i någon större omfattning, säger Peter Andersson styrkeledare vid räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

– Jag tror inte att det ska vara så allvarligt ställt med kvinnan, men det är svårt att fastställa innan kontroller gjorts på sjukhuset. Bilen var inte så farligt tilltygad, för att ha kolliderat med ett tåg har de klarat sig bra, säger Anders Östlund inre befäl vid räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Mer läsning