Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil i trafikolycka vid Mörtsjön

Två personer förda med ambulans till Hudiksvalls sjukhus efter singelolycka på Sundsvallsvägen vid Mörtsjön, Hassela.

Annons

Larmet om olyckan kom strax efter klockan halv fem på fredagseftermiddagen. Det ska röra sig om en singelolycka på väg 769, Sundsvallsvägen vid Mörtsjön där personbilen troligtvis har kört in i en refug.

Inledningsvis befarade man att de personer som färdades i bilen hade livshotande skador.

Räddningstjänsten kom först till platsen, och därefter ska även polis och ambulans ha anlänt. De ska ha begärt assistens av ambulanshelikoptrar från Mora och Östersund. Men senare återkallades den begäran då man gjorde bedömningen att de skadade kunde köras i vanliga ambulanser.

– Bilen stod vid sidan av vägen när vi kom till platsen. Det såg ut att varit en kraftig kollision men vi behövde inte klippa upp bilen, säger Pär Mossnelid, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Två personer färdades i bilen. Det är en man i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern. De har förts till Gävle sjukhus. Det är i nuläget oklart vad de har för skador. Men enligt polisens vakthavande befäl ska skadorna inte vara livshotande.

I bilen hittades en mängd spritflaskor och polisen misstänker att föraren kan ha varit rattfull. De har därför begärt att blodprover ska tas på de båda männen för att se om de varit berusade.

Det är i nuläget oklart hur olyckan har gått till.

Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

Mer läsning

Annons