Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten påkörd på olycksplatsen

/

En bil körde in i ett räddningsfordon i samband med att räddningsarbetet pågick vid en olycksplats på motorvägen i höjd med rastplatserna på Skönviksberget vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen.

Annons

– Det troliga är väl att den här personen blev bländad av solen som står lågt, säger Tomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten i Sundsvall.

Det var i samband med att räddningsarbetet nyss startat som olyckan inträffade. Två bilar hade krockat varav den ena bilen hamnat i vajerräcket. När räddningstjänsten kom till platsen körde ett av räddningsfordonen fram till den krockade bilen vid vajerräcket. Ett annat räddningsfordon ställde sig en bit norr om olycksplatsen för att skydda räddningspersonalen under det pågående räddningsarbetet. I samband med detta som en bil körde in i det stillastående räddningsfordonet.

– Det är för att sådant här inte ska inträffa som vi så snabbt som möjligt försöker stänga av vägen och det här hände väl precis i det läget innan vi hunnit få till en avspärrning, säger Tomas Åslin.

I samband med den första olyckan inträffade inga personskador. Däremot ådrog sig den person som körde in i räddningsfordonet lättare ansiktsskador, enligt räddningstjänsten. Den person ur räddningsstyrkan som befann sig i räddningsfordonet vid kollisionen ska ha klarat sig utan skador, men uppges vara skärrad efter det inträffade.

Mer läsning

Annons