Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två med ambulans till sjukhus efter olycka på E4 – båda nekar till att ha kört

En bil körde i diket på E4 i Timrå under natten mot fredag. Ingen av männen som färdades i bilen vill kännas vid att ha kört. "De ryckte på axlarna och hade drabbats av någon form av minnesförlust", säger Robert Öhman vid polisen.

Annons

En personbil körde i diket i södergående riktning i höjd med Terminalgatan, ett stenkast från brandstationen, vid 02-tiden. Polis, räddningstjänst och ambulansryckte ut till platsen. Två personer befann sig utanför bilen när räddningspersonalen kom fram.

Läs också: Våldsam kollision mellan bil och timmerbil i Bollnäs – en död och två till sjukhus

– Det är två män som var ute ur bilen vid framkomst. En av personerna blödde ganska kraftigt vad jag förstår, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Båda fördes till sjukhus i varsin ambulans. Akutmottagningen vid Sundsvalls sjukhus har inte gått att nå för uppgifter om skadeläget.

Singelolyckan inträffade i södergående riktning.

– Det är olika skadebilder, den ena bedömdes lite mer allvarligt skadad, säger Robert Öhman, befäl vid polisen Region Nord.

Läs också: Stor sorg när ung man miste livet – tända ljus och minnesord på olycksplatsen i Ljustorp

Polisen uppger att båda ska ha uppträtt påverkat, men de inblandade säger sig inte minnas vem som har suttit bakom ratten. Polisen kan därför inte utreda ett eventuellt rattfylleribrott.

– Vi måste kunna leda i bevisning vem som har kört. De här hade varit med förut, så de ryckte på axlarna och hade drabbats av någon form av minnesförlust, säger Robert Öhman.

– Det är synd att det inte fanns någon på plats som kunde hjälpa till att vittna. Det är säkert någon som har kört förbi och då är det bra att stanna och iaktta, det hade hjälpt oss i det här läget.

Framkomligheten på vägen påverkades en stund efter olyckan. Strax före klockan 03 hade Trafikverket dock lyft sin varning och trafiken ska återigen rulla som vanligt.

Läs också: Biljakt i hög hastighet från Nolby till Allsta – föraren vägrade stanna

Mer läsning

Annons