Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om det är någon skola som passar bra att ta hand om elever med särskilda behov, då är det Engelska skolan

Replik på "Engelska skolan bidrar till segregation", ST.nu 22 mars.

"Kommunalt anställd lärare" skriver nedsättande om Engelska skolan som en elitskola som gallrar ut elever. Som förälder med en son på skolan vänder jag mig emot beskrivningen av gruppen "svaga elever".

Min son har förmodligen varit en av de "svagaste" under sjuan och åttan. Han går nu i nian. Under de år han gått där har såväl skolledning som lärare helt enkelt vägrat att ge upp om honom. Otaliga möten har vi haft med vice rektor Petra Håkansson. Varje möte känns det som vår son är den enda eleven som finns på skolan. Unika lösningar och anpassat schema har till slut gett resultat. Nu på vårterminen i nian känns det som vår son kan ha en chans till gymnasiebehörighet. “Kommunalt anställd lärare” skriver också om att det endast är barn till högutbildade som går på Engelska skolan. Själv har jag ofullständig grundskola, och stämmer inte således inte in på beskrivningen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Under de senaste åren har vi haft nära kontakt med en elev i en kommunal skola – jämnårig med vår son. Denna elev visade sig inte i skolan under hela förra året, och ingen brydde sig. Det talades om hemundervisning som aldrig blev av. Detta skulle aldrig inträffa i Engelska skolan.

Om det är någon skola som passar bra att ta hand om "svaga" elever, eller elever med särskilda behov, då är det Engelska skolan. Att den finns och har en strid ström av ansökningar och lång kö, visar ju på att vi som föräldrar söker alternativ. Stort tack till Rektor och personal

Tacksam förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel