Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om du trodde att JO kommer tillbaka: "Det finns inte en chans"

En av Sveriges allra bästa idrottsmän alla kategorier är redo för sin sista match. Eller...? Nä, trodde ni att JO Waldner kommer att ändra beslutet om att sluta så får ni tänka om.

Annons

– Det finns inte en chans att jag gör comeback, säger J-O Waldner till TT.

Den nästan 40 år långa karriären avslutas på torsdagskvällen med Spårvägens möte mot BTK Rekord i Liljeholmshallen i Stockholm. Det lär bli stående ovationer, blommor och avtackningar — men det krävs dock mer än så för att genera bordtennislegendaren.

– Ja, jag vet inte ens vad som händer eller hur mycket folk som kommer att dyka upp men det verkar ju bli en hel del. Jag fattar inte hur de ska rymmas, för det går nog bara in 300—400 i hallen, säger han.

TT: Så det blir verkligen din sista match?

– Ja. Om kroppen håller så blir det min sista tävlingsmatch... Men allvarligt talat så är det just det som varit problemet de senaste åren, att kroppen inte håller. Men för den här matchen borde den vara okej.

Bredängspojken Jan Ove Waldner, eller "Det evigt gröna trädet" som han kallas i Kina, tycker inte heller att det känns vemodigt att göra sin sista match i karriären.

– Faktiskt inte. Jag skulle komma hem och köra i ett år, och så blev det tre. Det har hela tiden varit en nedtrappning, den här säsongen skulle jag bara spela hemmamatcherna, men det har bara blivit två. Och när man är tre veckor i Kina och sedan ska komma hem och spela sin första match på fem månader så är man kanske inte i sitt bästa slag.

Läs också: JO Waldner lägger av efter nästan 39 år

Det är ju inte första gången JO Waldner beslutar sig för att lägga av. Men den här gången känns det som att en comeback är utesluten.

– Jag slutade i landslaget 2006. Och visst, jag slutade nog efter OS 2004 också, och så kom jag tillbaka till 2006. Men det här är nog första gången jag slutar helt med tävlingspingisen.

TT: Hur stor risk är det att du gör en Henrik Larsson?

– Inte en chans. Jag slutade ju med det seriösa redan 2006, sedan dess har det bara vara roligt.

Men att helt sluta med pingisen finns inte i tankarna. Kärleken till sporten är för stor för att helt låsa in utrustningen i en garderob.

– Nej, så blir det inte. Jag kommer att spela på veterantouren, uppvisningsmatcher och företagsgrejer.

Se den historiska helsvenska dubbelfinalen på EM i Prag från 1986 här.

Fakta: Jan-Ove Waldner

Född: 3 oktober 1965.

Bor: Stockholm.

Klubbar: Stockholms Spårvägars GoIF 1971-1984, 1987-1991, 2012-, Saarbrücken, Tyskland, 1984-1987, Ängby 1991-1995, 2003-2015, Kalmar BTK, Weru Pluderhausen, Tyskland, 2003-2005, Röhn-Sprudel Fulda-Maberxell, Tyskland, 2005-2012.

Meriter: OS: singel, guld 1992, silver 2000. VM: sex guld, sju silver, fyra brons. EM: 11 guld, fem silver, tre brons.