Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggnad av badhuset läggs på is

Det blir ingen ombyggnad av Fränsta sim- och sporthall 2016. Det står klart sedan en enig humanistisk nämnd beslutat att skjuta upp etapp två i badhusprojektet.

Annons

Ingen ombyggnad av badhuset 2016

Fränsta

Det blir ingen ombyggnad av Fränsta sim- och sporthall 2016. Det står klart sedan en enig humanistisk nämnd beslutat att skjuta upp etapp två i badhusprojektet.

Det blir ingen byggstart vid kommunens badhus nästa år. I alla fall inte i form av den utbyggnad som utredningsgruppen har föreslagit på husets västra fasad.

För när badhusförslaget till slut landade på humanistiska nämndens bord så möttes det av kalla handen och ett unisont nej. Inte för att tanken om en ny entrédel med kafé och bättre tillgänglighet för besökare av sporthallen och baddet ansågs vara dålig, utan...

– Vi ser helt enkelt att vi inte har råd att genomföra hela etappen som de har ritat, säger nämndordförande Catharina Karlsson (S).

Läs också: Ingen barnpool med i framtidsplanerna för badhuset

Prislappen för utbyggnaden är beräknad till 5,4 miljoner kronor. Pengar som enligt politikernas bedömning inte går att avsätta nästa år, och som man heller inte vet när eller om kommer finnas i framtiden.

– Men badhuset är fortfarande det viktigast för oss. Det ska vara trevligt att besöka det, och det ska finnas möjlighet att ta en fika under trevliga former, anser Catharina Karlsson.

På frågan om man även har tittat på det tidigare förslaget kring badhuset, med ny entré och kafédel från öster under befintligt tak – och till en betydligt lägre kostnad – så blir svaret nej.

– Den lösningen var ganska kompromissartad, säger Catharina Karlsson, och pekar bland annat på att man i det förslaget inte får någon bättre tillgänglighet till omklädningsrum och bassäng.

Däremot så kan etapp tre, med ökade utrymmen och ytor för träning, komma att genomförs under 2016.

– Förvaltningen har fått i uppdrag att ta fram kostnaderna för det, slutar Catharina Karlsson.