Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggnaden av Fridhemsgatan har ökat säkerheten

Replik på "Ombyggd väg ställer till det dagligen", ST 18 november.

Fridhemsgatan har tidigare varit en genomfartsled och riksväg. I dag är det en lokalgata, som enbart betjänar den lokala trafiken till våra sydöstra stadsdelar. Den gamla utformningen och trafikfunktionen har dock medfört att hastigheterna på Fridhemsgatan har varit klart högre än på andra liknande gator i Sundsvall, som Hagavägen eller Vikingavägen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

För att förbättra trafiksäkerheten, inte minst för de många skolbarn som dagligen måste korsa Fridhemsgatan, var det därför viktigt att hitta åtgärder för att få ner bilarnas hastighet. En smalare körbana och mittrefuger vid busshållplatser är två åtgärder som har medfört lägre hastigheter och säkrare trafik. Så ombyggnaden av Fridhemsgatan har verkligen ställt till det – till det bättre för säkerhet och trygghet. Att resan till och från arbetet har blivit någon minut längre för dem som väljer att ta bilen är ett pris som vi får betala för den ökade säkerheten.

Björn Abelsson

Före detta trafikplanerare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel