Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande arbete ligger framför oss

Annons

Replik på "Förändringarna i Sollefteå och Härnösand måste stoppas" ST.nu 29 mars.

I Sundsvalls Tidning, den 29 mars, publicerade Hjärt- och lungsjukas länsförening ett uttalande om föreslagna förändringar för Medicinska rehabiliteringen i Härnösand samt ortopedi vid Sollefteå sjukhus.

Som ordförande i landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd, med ansvar för den politiska styrningen av länets sjukhus – specialistvården, vill jag passa på att beskriva hur samarbetet med länets olika samverkansorgan kan fungera.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I tisdags i förra veckan medverkade jag vid ett gemensamt möte med Hälsosam Y och Länspensionärsrådet, LPR, där även några företrädare för Hjärt- och lungsjukas länsförening var med. Vid mötet informerades berörda företrädare dels om varför den nu aktuella förändringsprocessen i Landstinget Västernorrland är en nödvändighet – av primärt ekonomiska skäl – och dels om den demokratiska beslutsprocessen och dess fastställda tidsplan. Jag berättade också om Hälso- och sjukvårdsnämndens motiv för förändringar av två verksamheter.

Sammanfattningsvis är det ett omfattande arbete som både pågår och som ligger framför oss. Många är och kommer att bli involverade, inte minst ni företrädare för länets brukar- och pensionärsorganisationer.

Eva Back

Ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel