Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande kritik mot professor på Mittuniversitetet

Oprofessionell, aggressiv, diktatorlik och diskriminerande.
Studenter riktar omfattande kritik mot en professor på ett program vid Mittuniversitetet.
– Det ska ha pågått sedan de började programmet, säger Reza Moossavi, vice ordförande i Studentkåren.

"Det är X program, som leds av X vars aggressiva beteende skrämmer studenter, vars skämt och anmärkningar diskriminerar, som favoriserar några studenter och som är orättvis och partisk mot andra".

Så skriver en student i en skrivelse till Mittuniversitetet.

Flera studenter på programmet, som bedrivs på avancerad nivå (se fotnot), är kritiska mot professorn. I skrivelser till universitetet beskriver de honom som bland annat aggressiv och diktatorlik. De anser att utbildningen är för centrerad kring honom – att en person har för mycket kontroll.

– De är missnöjda med huvudläraren och har synpunkter på studiekvaliteten. De tycker inte att det är ett bra program, säger Reza Moossavi.

Studenterna är bland annat kritiska till en incident som inträffade i samband med en diskussion mellan professorn och några studenter. Professorn ska ha blivit upprörd, tagit tag i en student, ruskat om honom och skrikit åt honom.

Studenterna tycker att professorn är oprofessionell. Att han tar kritik personligt, blir defensiv och förlorar temperamentet. De tycker att han exkluderar studenter genom att ibland prata ett språk som inte alla förstår. De ifrågasätter också om programmet verkligen håller en akademisk nivå.

Läs vad dekanen svarar på kritiken.

– De säger att det här har pågått sedan de började programmet. Men de vågade inte komma till oss på Studentkåren förrän i maj i år, de har varit rädda för att få dåliga betyg, säger Reza Moossavi.

Han fortsätter:

– Många studenter tror att vi bara anordnar fester. Nu informerar vi alla studenter att om de har problem måste de berätta det för oss så att vi kan hjälpa dem.

Han själv har inte träffat den aktuella professorn.

– Men studenterna var verkligen arga. De säger att han är självcentrerad och att han tar all kritik personligt. Alla har sin personlighet, men att vara professor gör dig inte kvalificerad att döma eller se ner på andra.

Några studenter anser också att de har fått orättvisa betyg. De ska nu få dem omprövade.

Fotnot: Avancerad nivå omfattar magister-, master- och påbyggnadsprogram, där förkunskaper krävs.