Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omfattande nattlig räddningsinsats efter trafikolyckan på E4 vid Armsjön

Under tisdagskvällen inträffade en singelolycka med lastbil på E4 strax norr om Armsjön. Lastbilen körde in i mitträcket, fastnat och blockerade södergående körfält.
Vid 04-tiden på torsdagsmorgonen var räddningsmanskap inklusive polis ännu kvar på platsen.

Annons

Trafikverket varnade för att olyckan påverkar södergående körfält av E4 i höjd med Armsjön. Det gällde sträckan E4 från länsgränsen till Södra Maj. Bärgare var under natten på plats och enligt en preliminär prognos från Trafikverket skulle trafiken åter kunna flyta på vid 02:30-tiden.

Enligt Sveriges radio P4:s trafikredaktion hade lastbilen kört in i mitträcket i norrgående riktning, men stack ut i södergående körfält. Ingen ambulans ska ha behövts på platsen, och det ska vara mycket halt.

Polis meddelade under natten att lastbilen börjat läcka drivmedel, vilket hanterades av räddningstjänsten.

Uppdatering kl. 03:08:

Radio P4:s trafikredaktion meddelar att vägen åter är öppen för trafik i båda riktningarna och att polis är kvar på platsen. Det är fortfarande trångt att passera och människor rör sig i närheten av vägbanan.

Uppdatering kl. 04:

– Vi har två patruller kvar på platsen som hjälper till och passerande bilister kör alldeles för fort när de passerar, säger Per Andersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Texten kan komma att uppdateras.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv ST följt av ditt tips till 72 023.