Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omhändertogs av polis för fylleri – man avled

En man avled sent på söndagen efter att han tagits om hand av polisen i Östersund under helgen. Men polisen vill inte uttala sig om ärendet utan hänvisar till den internutredning som har inletts.

Annons

Det var på lördagen som mannen togs om hand av polis eftersom han var berusad. Men i polisens förvar gick något snett och mannen fick föras till sjukhus där han senare förklarades död.

Polisen i Östersund bekräftar att en man har dött efter ett omhändertagande men är i övrigt mycket förtegen om händelsen och hänvisar till att den här typen av händelser alltid ska utredas av polisens avdelning för internutredningar.

– När anmälan har åkt iväg till internutredningar då är det locket på för oss, då är det de som ska uttala sig, säger Per Thelin som är förundersökningsledare vid polisen i Östersund.

Länstidningen har varit i kontakt med polisens internutredningar men fått beskedet att det är den ansvarige åklagaren som ska uttala sig om ärendet. LT har sökt den ansvarige åklagaren utan att få kontakt.

Enligt uppgifter var mannen i 50-årsåldern och förklarades död strax före klockan elva på söndagskvällen.

En person i mannens närhet säger att hen inte vet så mycket om vad som hände, men tycker att polisens agerande verkar konstigt.

– De borde skjutsat honom till tillnyktringsenheten istället för till stationen, säger personen till Östersundsposten.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!