Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omöjligt uppdrag

I går tog Sundsvall DFF:s cupäventyr slut.
Damallsvenska Tyresö FF, med fyra VM-spelare i startelvan, blev för svåra.
– Jag tycker ändå att vi står upp bra, säger SDFF-tränaren Fredrik Carström.

När Svenska Cupens kvartsfinaler hade lottats och det stod klart att SDFF skulle möta Tyresö förstod många att det skulle bli svårt. Och det var precis vad det blev. Redan i den andra minuten hittade gästernas VM-spelare Madeleine Edlund rätt, fint framspelad av en annan VM-spelare – nämligen Josefin Öqvist. Det andra målet föll i den 26:e minuten, och var frukten av flera misslyckade rensningar från hemmalaget. Den här gången var det mittfältaren Elin Ekblom Bak som kunde placera in bollen med vänsterfoten. Tyresö hann även med ett tredje mål innan den första halvleken var över, och det var Madeleine Edlund som gjorde det. Den här gången hann hon först på en djupledsboll och kunde stöta in den bakom Lina Ringshamre i hemmamålet.

– Målen de gör är misstag från oss, säger Carström.

I den andra halvleken hade gästerna betydligt svårare att hitta in bakom SDFF:s backlinje. Hemmalaget kunde hålla i bollen lite oftare och vid ett par tillfällen hade man också lägen att ställa om.

Några mål skulle man dock inte göra. Istället kunde Kirsten van de Ven sätta den definitiva spiken i kistan med sitt 4–0-mål i den 84:e minuten.

– Det är aldrig roligt att förlora, men jag tycker ändå att vi står upp bra. Man får ha i åtanke att det är ett väldigt bra lag vi möter, säger Carström.

Hur mycket tuffare är det att möta Tyresö än lagen i Norrettan?

– Det är klart att det är oerhört tufft. Vi får inte alls lika mycket tid på oss, speciellt inte centralt. Vi försöker ändå spela vårt spel och en sådan här match är jätteutvecklande för tjejerna.

– Det jag är mest nöjd med är inställningen och att vi vågar spela fotboll, berättar Carström, som plussade för Linda Sjödin och Julia Bhy.

Om att serien kör igång snart säger han så här:

– Vi står inför en jätteintressant höst. Vi har kört tufft den här veckan och inte alls toppat oss till den här matchen. Det är ändå serien som är det viktiga.

– Kan vi fortsätta sträva efter att hela tiden bli en träning bättre ser det jättebra ut.

Dessutom får Carström och kollegan Patrik Jonsson tillbaka några viktiga kuggar inför omstarten.

– Jenny Hjolman och Emma Svärd börjar träna i veckan. Kajsa (Nordmark) vet vi inte när hon kan vara tillbaka, säger Carström.

Sundsvalls DFF–Tyresö FF 0–4 (0–3)

Målen: 0–1 (2) Madeleine Edlund, 0–2 (26) Elin Ekblom Bak, 0–3 (39) Madeleine Edlund, 0–4 (84) Kirsten van de Ven.

Domare: Ivica Matanovic.

Publik: 457.