Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstart i Allsvenskan – med sju klara spelare

En målvakt. Två backar. Och fyra forwards under kontrakt. Sundsvall hockey klarar i nuläget inte ens av ett spelarbyte.

Nu börjar spelarjakten inför nästa säsongs allsvenska spel. Och blicken riktas självklart mot Västerbotten.

– Det är klart att det finns spelare som är intressanta för oss i Björklöven, säger Sundsvalls klubbchef Magnus Holmvall.

Björklöven får inte allsvensk licens nästa år. Och plötsligt dräller Norrlandsmarknaden av Umeåspelare. Ett av de högaktuella namnen är Johan Svedberg, som växte upp i Sundsvall Hockey och spelade tre säsonger i Timrå IK innan han försvann till Björklöven 2007.

– En sådan som Johan är så klart en spelare som vi gärna skulle vilja se i Sundsvall Hockey i framtiden. Vi har haft kontakt med Johan, men det har vi egentligen haft sedan han lämnade Sundsvall för några år sedan, säger Holmvall.

Svedberg själv vill inte spekulera allt för mycket om framtiden innan det är helt klart att Björklöven sparkas ur Allsvenskan. Laget har tre veckor på sig att överklaga Svenska Ishockeyförbundets beslut att degradera dem.

– Blir det division I vet jag inte vad som händer. Det har jag inte tänkt spela, man vill ju spela så högt som möjligt, säger Svedberg.

Han har egentligen ett år kvar på kontraktet med Björklöven, och Svedberg vet inte säkert om han har rätt att bryta kontraktet i förtid vid nedflyttning. Men blir det så är Sundsvall absolut ett alternativ.

– Sundsvall finns alltid i tankarna eftersom man är därifrån, säger Svedberg.

Han är inte den enda spelaren i Björklöven som har rötter i Medelpad. Klubbkamraten Jonas Floberg spelade tre säsonger i Sundsvall – och har ingen klubb inför nästa säsong.

– Floberg är också en spelare som vi har en dialog med, säger Holmvall.

Förra Timråspelaren Mattias Wennerberg – som var sjuk stora delar av förra säsongen – är däremot inte aktuell för Sundsvall.

– Nu påbörjas arbetet i högsta växel med att skapa ett slagkraftigt lag till nästa säsong. Det är klart att marknaden inte är lika stor idag som i mars. Men det finns ändå spelare där ute, säger klubbchefen.

Spelare finns också hemma. Ett tiotal av fjolårets mannar finns på marknaden.

– Det är ett antal som spelade med oss ifjol som vi är intresserade av. Men det är inget jag vill spekulera om offentligt. Vi får se hur det blir, säger Holmvall.