Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridda hus får ny ägare

De omstridda fastigheterna i Holm är på väg att få nya ägare.

Fagerhyltan är på väg att köpa konkursade Toboholm.

– Vi är intresserade, men någon affär är ännu inte klar, säger Marcus Hamberg, ägare av Fagerhyltan.

Turbulensen kring de två aktuella fastigheterna i Holm har varit kraftig de senaste åren.

Det rör sig om ett 15-tal lägenheter – varav en handfull bara varit uthyrda på senare tid – i gamla lärarbostäderna vid skolan samt pensionärsbostäderna.

Det började då Master Bob Collection AB köpte lägenheterna. Entreprenörer som gjorde jobb i fastigheterna hävdade att de inte fick betalt för utfört jobb, elströmmen stängdes av och det fanns ett tag risk för tvångsförvaltning.

Så har det rullat på ända fram tills att företaget, numera Toboholm Fastigheter AB, försattes i konkurs i vintras efter att själva ha lämnat in en konkursansökan.

Förvaltaren Bertil Wingqvist, Gävle, tycks nu har hittat en köpare till konkursboet:

Fagerhyltan Fastigheter AB med adress Nacka strand i Stockholm.

Enligt uppgift är köpeavtalet undertecknat och en handpenning överlämnad, men först i mitten av månaden väntas affären bli helt klar.

Toboholm har fastigheter i Tobo i Uppland, Mörsil, Åre, Hammerdal och Strömsund i Jämtland samt då de två fastigheterna i Holm.

Om Fagerhyltan kommer att sälja ut delar av fastighetsbeståndet eller behålla hela Toboholm vill inte Marcus Hamberg svara på.

– Jag kan bekräfta att vi är intresserade av Toboholm, men vill avvakta med att göra några kommentarer innan affären är helt klar, säger han.

Vd Marcus Hamberg äger, enligt hyresgästernas medlemstidning Hem & Hyra, 13 olika bolag, de flesta inriktade på fastighetsägande och förvaltning i bland annat Ystad, Limhamn och Malmö.