Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ooms om Thåström i kvällens Stjärnorna På Slottet: "Jag blev förälskad i honom på stående fot"

Efter flera år i medial skugga bestämde sig Amanda Ooms för att börja tacka ja.
Medverkan i "Stjärnorna på slottet" är en följd av det beslutet.
– Det var en kraftansträngning, säger hon om inspelningarna.

I säsongens tredje avsnitt av SVT:s "Stjärnorna på slottet" står mångsysslande Amanda Ooms i fokus. Skådespelerskan, konstnären och författaren ser deltagandet i tv-programmet som ett yrkesuppdrag.

– Det är ju ett jobb att säga "okej, jag ska vara med i det här". Jag tycker att vi alla har berättat och bjudit på oss själva, jag tycker att man har fått lära känna alla närmare, vi ser vackra ut och ibland ryts det till, säger Amanda Ooms.

Under säsongen har Claire Wikholm och Morgan Alling har redan berättat om tunga episoder i sina liv. I sitt avsnitt gör Amanda Ooms samma sak.

– Det är ju hela idén med det här programmet att till frukost pratar man om sin barndom, på lunchen pratar man om sin karriär och vid middagen pratar man om sitt liv, sin familj och sina relationer. Det finns en rutin och vi visste ju vad vi gav oss in på, säger hon.

Amanda Ooms lever tillsammans med rockstjärnan Joakim Thåström - känd för att vara extremt privat. Hon säger att hon inte diskuterade med honom om vad som skulle tas upp i programmet men att hon redan inför inspelningarna hade bestämt sig för vad som skulle sägas och inte.

– Jag pratar inte om någonting i "Stjärnorna på slottet" som jag inte redan har belyst eller dissekerat i mina egna romaner och pjäser eller i min konst. Det är saker som jag redan har distans till, som jag redan har tittat på. Jag avråder från att tala om saker som man är mitt uppe i, säger Amanda Ooms.

Själv har hon inte talat om särskilt mycket alls de senaste åren då hon försökt hålla sig undan rampljuset så gott det går. Under 2015 bestämde hon sig dock för att återigen bejaka "den mediala sidan av yrket".

– Det var ett beslut som jag tog eftersom jag kände att jag faktiskt ville vara med igen. I många år gjorde jag valet att säga nej, jag har haft små barn, jag har arbetat mycket för mig själv, och bara varit med i intervjuer inför premiärer. Men nu är det färdigt med det året så nu får vi se vad jag gör, säger Amanda Ooms.

Under Ooms dag på slottet får tv-publiken bland annat en inblick i hennes barndom som kantats av svikna löften, låtsaskompisar och föräldrar som övergav henne. Hon pratar också om hennes internationella karriär som skådespelare, men även om sin livslånga kärlek till sångaren Joakim Thåström.

– Jag blev förälskad i honom på stående fot, säger Ooms i lördagens avsnitt.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

Läs även:

Rekorddålig stämning på Morgan Allings dag

Tung terapi för slottets stjärnor i nya säsongen