Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opassande inslag i tält på gatufesten

I lördags så stod det i Sundsvalls tidning om ett våldtäktsfall på gatufestområdet. En tjej i tonåren utsattes på natten mot fredagen för våldtäkt utav en 27-årig man som kunde gripas samma kväll.

Två dygn senare så spelar den populära musikgruppen Maskinen i samma tält. Deras fans består mest av den yngre generationen och en av deras största låtar heter "Alla som inte dansar". Låten handlar om att alla som står stilla på ett dansgolv är våldtäktsmän. Låten blev starkt omdebatterad då den kom ut 2007 just på grund av att den tog upp ämnet våldtäkt.

Många menar att låten inte pekar ut någon enskild individ och därför inte är stötande. Jag har svårt att hålla med på den punkten eftersom det i vissa fall kan bli väldigt personligt. Som i just detta när Maskinen står på samma plats där en våldtäkt ägt rum för 48 timmar sedan och sjunger:

"Första steget är att ni håller hand

han verkar trevlig, verkar omtänksam

men det blir jobbigt när det kommer fram

att han står stilla som en våldtäktsman"

Det är varken humor eller ironi, det är att driva med ett våldtäktsoffer. Att behöva gå igenom en sådan sak både som drabbad och anhörig är jobbig nog utan att andra människor ska göra sig lustiga över det. Frågan som jag, och säkert många andra ställer sig är hur arrangörerna kunde tillåta detta och inte inse allvaret i det som inträffat.

Elin Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel