Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla barn har rätt till en aktiv kultur och fritid

Annons

Klyftorna i Sverige har ökat de senaste 8 åren. Den borgerliga regeringens skattesänkningar med över 130 miljarder har finansierats genom sämre försäkringsersättningar för sjuka och arbetslösa. Det innebär att det är fler familjer där en eller båda föräldrarna är sjuka eller arbetslösa som har det väldigt tufft ekonomiskt. Särskilt hårt har ensamstående kvinnor drabbats. Det drabbar också barnens möjlighet till en trygg uppväxt.

Vi behöver en politik för fler jobb och minskade klyftor i Sverige. Det skulle också ge barn trygga uppväxtvillkor. För det krävs en ny regering. Men även på lokal nivå kan vi göra saker för att trygga barns uppväxtvillkor. Det handlar om att säkerställa att skolan är avgiftsfri, men också om att tillgängliggöra ett aktivt kultur- och fritidsliv.

På sommaren är det väldigt många barn och unga som bekantar sig med kultur och fritidsaktiviteter för första gången, men det är en del som inte kan göra det på grund av föräldrarnas ekonomiska situation. Vi socialdemokrater vill ändra på det och föreslår därför att kommunen ska inrätta en särskild tillgänglighetspott som riktar sig till föreningar och kultur- och idrottsverksamheter som tillgängliggör sin verksamhet för alla barn. Det handla både om att minska det geografiska avståndet, men också minska den ekonomiska bördan.

Det kommer vi genomföra om vi socialdemokrater får förtroendet att leda Sundsvalls kommun efter valet i höst.

Lena Österlund (S)

Gruppledare i kommunfullmäktige, Sundsvall

Diana Kapitanska (S)

Ledamot i kultur- och fritidsnämnden, Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons