Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lågvattenmärke, Peder Björk

/
  • Ta nu ansvar, Peder Björk (S), och rätta till det som blev fel. Det skriver Jörgen Berglund (M), oppositionsråd.

Annons

Innan Sundsvalls kommunfullmäktige i måndags (15/12) skulle ta beslut om vilken budget eller Mål- och resursplan som det formellt heter, debatterades de olika förslagen. Argument utbyttes, frågor ställdes av alla och till alla. Det är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv och för skattebetalarna att förslagen granskas och blir belysta. Jag vill understryka att alla fyra budgetförslag innehåller bra saker.

Jag tycker naturligtvis att Moderaternas, Folkpartiets och Kristdemokraternas förslag är det bästa. Nu kom det inte som en överraskning att den nya majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centern fick igenom sitt förslag. Det är så det fungerar i en demokrati.

Men jag måste ändå peka på det absurda som inträffade när jag påpekade att i majoritetens förslag saknas det 54 miljoner kronor för investering till anslutningar till vår nya E4.

I vårt förslag finns det med. Det är inte en valbar investering, den nya E4:an är på plats nu återstår att knyta ihop vägnätet så alla sundsvallsbor kan använda vår nya väg.

Det åligger kommunen att göra denna investering. Först så ville ingen i den nya majoriteten svara. Efter att jag krävt att få ett svar då det inte är några små summor vi talar om – 54 miljoner kronor, fick jag ett svar från Peder Björk (S).

Om jag bortser från det inledande angreppet mot mig kan det sammanfattas med att det har kommit fram uppgifter att det inte är nödvändigt med investeringen och osäkerhet i när det ska göras.

Ingen gång, i något forum eller i något underlag har det framkommit något som stödjer detta påstående. Tvärtom, i de handlingar vi partier får för att kunna göra ett förslag till en budget framgår just denna investering.

Sanningen är att majoriteten med Peder Björk (S) i spetsen har glömt bort detta eller helt enkelt valt att strunta i investeringen för att frisera siffrorna i en svag budget. Detta var ett lågvattenmärke i Sundsvalls kommuns politiska sammanhang.

Ta nu ansvar, Peder Björk (S), och rätta till det som blev fel.

Lägg prestigen åt sidan och gör om och gör rätt.

För Sundsvallsbornas bästa.

Jörgen Berglund (M),

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons