Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningarna är viktiga för Timrå kommuns utveckling

Annons

Det ideella föreningslivet spelar en central roll i Timrå kommun som en viktig del av demokratin och som en del av samhällsutvecklingen. Vi tycker att kommunens initiativ att uppmärksamma och hylla kommunens föreningsliv genom att utse Arets förening, Årets ledare och Årets förebild ar bra.

Uppmärksamheten från kommunen och i övrigt ett bra klimat för föreningslivet sporrar många av oss att jobba vidare.

När nu valrörelsen börjar ta fart så ser vi med stor förvåning att föreningslivet och speciellt idrottsföreningars verksamhet ställs emot en bra skola, vård och omsorg i kommunen. För oss som är aktiva inom idrottsföreningar i Timrå är det precis som för alla andra givetvis viktigt att vi har en väl fungerande skola, vård och omsorg i vår kommun. Men vi tycker också att det är viktigt att det finns en väl fungerande fritidsverksamhet för våra unga medborgare i kommunen och vill absolut inte att det ställs emot en väl fungerande skola, vård och omsorg.

Åtskilliga timmar läggs ned av ledare och aktiva för att skapa bra förutsättningar och aktiviteter för ungdomarna i kommunen. Om man skulle räkna om den ideella insatsen till kronor skulle det enligt Västernorrlands Idrottsförbund röra sig om cirka 50 miljoner kronor årligen, en insats som inte annars skulle kommit Timrås ungdomar till del. Föreningslivet och idrottsrörelsen ger barn och ungdomar en social uppfostran, otrolig gemenskap, kamratskap och en drogfri fritidssysselsättning som är oerhört viktig.

Idrottsföreningarna i kommunen arbetar förutom med direkt idrottsverksamhet aktivt med att utbilda unga ledare, jobba med policy, organisation och värdegrundsfrågor, antidopingarbete, fysisk aktivitet på recept samt olika projekt. Bland annat så finns vi med i Timrå kommuns arbete med Friskare ungdom.

Dessutom har en del av oss tagit över kommunala idrottsanläggningar som nu numera drivs av föreningarna med anläggningsbidrag från kommunen.

Ett krav från oss idrottsföreningar till de politiska partierna att inte ställa vår verksamhet mot andra kommunala verksamheter utan i stället se oss som den tillgång vi är för kommunens medborgare, stora som små.

Tommy Andersson, Timrå IK

Lars Edström, IFK Timrå

Thomas Åkerdahl, Gymnastikföreningen Astra

Mats Hagljung, Söråker Bandy

Peter Dahlin, Timrå IBC

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons