Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag firar vi tjänstepensionen

Annons

Har du funderat på hur länge du orkar och vill jobba? Det finns många som oroar sig för hur de ska orka hela arbetslivet och ha kvar arbetsglädjen med dagens snabbare takt och allt högre krav. Samtidigt finns det de som vill jobba längre för att de trivs med sitt jobb eller behöver det av ekonomiska skäl.

I dag, den 27 september är det Tjänstepensionens dag och det finns anledning att fira om du har en tjänstepension. Det är det faktiskt inte alla som har. Den som har tjänstepension kan räkna med att få cirka 70 procent av sin slutlön i pension (allmän pension plus tjänstepension).

Dessutom finns det i dag en möjlighet till förstärkt tjänstepension, så kallad flexpension, som ger möjlighet till ett flexibelt slut på arbetslivet. Många av Unionens medlemmar, tjänstemän inom industrin, handeln och transportområdet, har idag den möjligheten. Deras arbetsgivare sätter idag av 0,5 procent extra till medarbetarens tjänstepensionskonto fram till 65-årsdagen som antingen ger en högre pension eller en möjlighet att ansöka om att gå ner i arbetstid när du närmar dig pensionen. Vår förhoppning är att avsättningen ska öka framöver, den behöver hamna på runt två procent.

Unionen vill att även medlemmarna som arbetar inom arbetsgivarorganisationen Almegas avtalsområde får möjlighet att själva välja om de vill varva ner, inför pensionen eller inför ett längre arbetsliv, för att fortsätta må bra på och av arbetet.

Medelåldern för svenskarnas utträde ur arbetsmarknaden var år 2010 63 år. Högutbildade går i pension senare än lågutbildade, omkring 65 år jämfört med 61,7 år. Egenföretagare och högre tjänstemän går generellt i pension senare än lägre tjänstemän och arbetare. När Unionen frågar sina medlemmar vilka hinder de ser för att stanna kvar längre i arbetslivet svarar 18 procent att de inte ser några sådana hinder medan nästan var tredje (29 procent) svarar att den egna viljan och motivationen är det största hindret. Man vill helt enkelt inte mer, man vill ha tid för annat. Den egna hälsan liksom arbetstid och stress påverkar också.

Samtidigt visar undersökningen att intresset för att jobba längre ökar om det var möjligt att ha flexibla arbetstider eller ökade möjligheter till deltid. Många skulle vilja arbeta längre, främst för att det lönar sig ekonomiskt. Vi är alla olika och har olika behov och önskemål under arbetslivet och inför pensionen.

I takt med att medellivslängden ökar blir utmaningarna för individen och välfärden allt större. Den allmänna pensionen sjunker i rejäl fart eftersom vi lever längre och pensionspengarna därmed ska räcka längre och till fler. Välfärden, i form av till exempel offentlig sjukvård eller äldreomsorg, är på sikt hotad om äldre som lever allt längre slutar att arbeta allt tidigare. Bristen på flexibilitet i slutet av arbetslivet drabbar anställda, företag och samhället.

Med en flexpension skulle även de tjänstemän som arbetar inom till exempel IT- och Telekom, bemanningsbranschen och medieföretagen också få en pensionslösning som innebär mer tid eller mer pengar inför eller under pensioneringen. Arbetsgivaren får medarbetare som orkar mer och längre och kan överföra sin kompetens och kunskap till yngre medarbetare.

I den kommande avtalsrörelsen kommer vi att driva detta krav för att alla Unionens medlemmar ska ha samma möjlighet till en flexibel början på livet efter arbetslivet.

Ingrid Nordstrand

Regionchef, Unionen Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons