Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommundelsnämnder – nej tack

Annons

Replik på "Dags att omfördela den politiska makten", ST den 10 september.

Bäste Hans Forsberg. Du vill omfördela den politiska makten i kommunen säger du. Men det är svårt att förstå hur det ska gå till med dina metoder. Du vill flytta ut makten och politikerna till två kommundelar. Resten då?

Hur ska det gå till? Ska du återupprätta de gamla kommunalkontoren? Jag tyckte själv på 70-talet att kommundelsnämnder kunde vara en bra modell. Men tiden har inte stått stilla. Jag har en omvärldsbild där jag ser att kommundelsnämnder nu avvecklas på löpande band över hela landet. Därför får man gilla läget.

Jag behöver inte slå mig för bröstet och skryta över allt vad jag gjort för landsbygden. Jag bara frågar – var var du och dina partikamrater när skolan i Nedansjö skulle läggas ner? Jag såg er ingenstans. Det fanns en (1) reservation i protokollet, den var min.

Var höll Centerpartiet till när beslutet om överförandet av enskilda vägar togs? Det fanns en (1) reservation i protokollet – den var min.

Var var ni när vägbelysningarna släcktes? Vad sa Centerpartiet vid mötet i Matfors som ni själva tillsammans med Socialdemokraterna bjudit in till? Centern skulle ligga lågt, sa representanterna, och sa ingenting. Vem väckte den frågan? Folkpartiet.

Hans Forsberg, C, du behöver inte använda gamla klassiska härskarmetoder när du konverserar med mig. Att upprepa mitt namn tio gånger i din insändare visar bara din desperation.

Ulla Norgren, Stöde, kommunfullmäktigeled, Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons