Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunerna kan säkra framtidens välfärd

Annons

Just nu pågår diskussionerna om 2015 års löner i Sveriges kommuner, landsting och regioner. För Sundsvalls kommun innebär det stora möjligheter att ta viktiga steg framåt för att bli mer attraktiv som arbetsgivare.

Här och nu finns chansen för Sundsvalls kommun att säkra framtidens välfärd. Det krävs nämligen professionella medarbetare för att välfärden ska fortsätta att hålla hög kvalitet – och då håller det inte att både kvinnor och män förlorar ekonomiskt på att välja att arbeta i välfärden.

I dag går en civilekonom som arbetar i en kommun miste om 6,6 miljoner kronor under ett yrkesliv, jämfört med om hen hade valt att arbeta i en mansdominerad sektor eller bransch. Motsvarande för en personalchef eller it-tekniker är 3,7 respektive 2,6 miljoner kronor. Bara för att arbete i den kvinnodominerade välfärden värderas lägre!

Fram till 2019 behöver 420 000 personer anställas i välfärden. Ska vi få unga akademiker att välja den här sektorn – och ska vi få alla de kompetenta medarbetare som välfärden har i dag att vilja stanna kvar – då måste arbetsgivarna ta sitt ansvar för att minska löneskillnaderna.

Just nu diskuteras löner och villkor inför nästa år runt om i landet. Vi ser att det finns arbetsgivare som tar problemet på allvar och betraktar löneökningar som en strategisk satsning på personalförsörjning och kvalitet.

Men det finns också arbetsgivare som inte har gjort ordentliga löneanalyser, utan ser vilka pengar som finns över istället för att säkra välfärden genom bra villkor för medarbetarna. Det är inte ett sätt att leva upp till våra avtal.

Vår förhoppning är att Sundsvalls kommun lägger extra vikt vid att försöka minska de löneskillnader som drabbar medarbetarna i välfärden. Att man gör analyser av löneökningsbehovet och att dessa får vara transparanta.

Vi ser det som självklart att arbetsgivarna vill samverka med Vision i det här arbetet.

Den 1 april 2015 börjar de nya lönerna för medarbetarna i Sundsvalls kommun gälla. Då är det upp till bevis i frågan om på vilket allvar man tar uppgiften att vara en attraktiv arbetsgivare, inte minst för unga och akademiker.

Robin Fångsjö

Ordförande Vision i Sundsvalls kommun

Veronica Karlsson

Förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons