Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med en lysande stjärna i toppen

/
  • I år klär Anna Hedensjö  Johansson, Svenskt Näringsliv, sin julgran med tanke på det gångna året och framtiden  för Västernorrlands näringsliv  i åtanke. (Personen på bilden har ingen direkt koppling till texten.)

Annons

Så blev det jul igen. Tänk vad tiden går fort och tänk vad extra fort det går när man, som jag, får arbeta med frågor som jag verkligen brinner för. Men innan den riktiga julefriden in­finner sig är det dags att klä granen. I år gör jag det med tanke på länets företagare och vad som är nödvändigt för att de ska kunna glänsa.

Först och främst behövs en stadig julgransfot. Den är gjord av en näringslivs­politik som förstår hur viktigt det är att våra företag kan stå stadigt och fortsätta bidra till den gemensamma välfärden.

Julkulorna i olika färger ligger i en kartong med genomskinligt lock. Varsamt sätter jag dem på plats.

Några glittrande vita för alla givande möten mellan företagare, politiker och tjänstemän som skett under året. Genom möten skapar vi förståelse och grundar för bra dialog.

Några silverfärgade får representera de företags­besök som jag hunnit med under åren. För mig är det alltid lika spännande och lärorikt att vara med där det händer. Nästa år ser jag fram emot en gran över­sållad med silverkulor.

Två viktiga guldkulor sätter jag ganska högt upp i granen. Två viktiga val har året bjudit på, med engagerad debatt både före och efter. För mig har det varit viktigt att belysa och lyfta fram företagens bästa. Det ska jag göra även inför det extra val som kommer i mars.

De flerfärgade kulorna med ornament och orientaliska mönster symboliserar den öppenhet som vi behöver ha inför kompetens och resurser från hela världen. Med tanke på hur svårt det är att rekrytera för vissa av länets företag hoppas jag att de kommer att göra skillnad.

Julgransljusen placerar jag sedan ut på olika grenar. De står för framtiden, hoppet och för vart och ett en önskan om att vi människor ska bli bättre på att värna om varandra och ta tillvara allas kunnande.

Sist av allt, precis som sig bör, fäster jag den starkt lysande stjärnan i toppen. Stjärnan är symbolen för den starka företagarrörelse som finns i länet och landet. Alla företagare, små och stora, som tillsammans vågar, satsar och ger sitt allt för att växa och bidra, vars arbete bygger välfärd.

Den rejäla Västernorrlandsgranen är färdigklädd. Lite glesväxt kanske, men grön och grann. Nu ska den vattnas så att den står sig långt in i det händelserika 2015 som väntar bakom hörn­et. Men innan dess, ha en riktigt god och företagsam jul!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons