Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonrullning i Timrå

Annons

Vi är många i Timrå som upprörts av affärerna runt vårt hockeylag, Timrå IK.

Är det någon som idag kan säga hur många gånger vi skattebetalare har betalat ishallen? Genom räddningspaket, dolda agendor, trixande med driftskostnaderna, loger, reklam som kommunen köper in till stora summor. Vi får inte heller glömma att kommunala bolag som exempelvis Timråbo m.fl. bidrar till Timrå IK med pengar som är mörkade för oss medborgare. Nu väntar vi bara att få se det nya kommunala bolaget Sundsvall/Timrå Airport på stora reklamskyltar denna säsong.

Enligt Slöseriombudsmannen Martin Borgs bok: 365 sätt att slösa med dina skattepengar, så har kommunen spenderat 83 miljoner på Timrå IK sen 2003.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kommer (oväntat) med en betydligt lägre summa. Dessa försvarar sin miljonrullning med ”att det är för skolelevernas och allmänheten ska ha tillgång till istid”. Sen när blev det en mänsklig rättighet att spela ishockey? En mänsklig rättighet borde vara att få gå i en bra skola och ha en värdig vård och omsorg.

S och V påstår att kommunen skulle få en driftskostnad på minst 9 miljoner om man ägde hallen. Naturligtvis lämnas inget underlag som kan bekräfta denna siffra, är det med fritt tillträde till hallen för Timrå IK, eller är det så att siffran bara är gripen ur luften?

Man hävdar samtidigt att Timrå placeras på kartan. Med vilket underlag kan man komma med det påståendet? Som ST konstaterade så har ingen utrett frågan hur Timrå IK bidrar till kommunens tillväxt och varumärke. Ingen verkar ha förmågan att ge en underbyggd analys vad klubben betyder för Timrå som kommun.

Timrå IK är en del av folksjälen för oss i Timrå. Men det måste finnas en rimlighet hur mycket skattepengar som slösas på vårt lag. Även de mest hängivna supportrarna inser att vård, skola och omsorg är områden som ska prioriteras. Särskilt när vi har en av Sveriges sämsta skolor. Gärna hockey – men först en bra skola.

Lotta Borg

Robert Thunfors

Monica Åberg

Albin Dahlström

Nätverk Timrå

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons