Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet kommer att fortsätta jobba för ett grönt Sundsvall

/

Annons

Tack, alla ni som har röstat på Miljöpartiet i Sundsvall. Vi gick till val för ett starkt grönt genomsyrat styre och ett Sundsvall för alla. I vårt valmanifest beskrev vi våra ambitioner och den politik vi skulle driva de kommande fyra åren. Vi sa även att det var ett avtal med alla som skulle rösta på Miljöpartiet och det är precis det som vi kommer att jobba för, trots att vi nu kommer att sitta i opposition. Vår devis ”Politiken måste bli varmare. Inte klimatet.” står fast. Vi kommer att stå fast vid våra politiska prioriteringar och vi kommer att stå fast vid att blockpolitik är omodernt.

Genom en opolitisk valteknisk samverkan med FP, KD och M, där varje parti fritt kan driva sina egna frågor, har Miljöpartiet fått insynsplatser i kommunstyrelse och de största nämnderna. På så vis får vi möjlighet att driva en konstruktiv grön oppositionspolitik och påverka både röda och blå partier i en fortsatt grön riktning. För det är viktigt att alla fortsätter jobba hårt med miljö- och klimatfrågorna.

Efter valet har WWF konstaterat att mänsklighetens anspråk på planetens resurser nu är drygt 50 procent större än naturens förmåga att förnya dem. Detta gör att det behövs 1,5 jordklot för att producera resurserna som går åt till att underhålla vårt nuvarande ekologiska fotavtryck. FN:s generalsekreterare Ban Ki- Moon anser att världens länder agerar alltför halvhjärtat i klimatfrågan. Utsläppen måste snarast ner på betydligt lägre nivåer än i dag för att klara tvågradersmålet, som beslutades på FN:s klimatkonferens 2010. Vi måste alltså begränsa temperaturökningen på jorden till högst två grader Celsius, men med nuvarande utsläppsnivåer kommer det att ta hela 30 år att nå dit.

Men en viktig del för att vi ska nå målet och inte få ett varmare klimat, är att vi måste satsa på en varmare politik. Vi måste prata om allas lika rätt och inkludering, då det hänger ihop med de globala miljöfrågorna. Fler och fler flyr från sitt land på grund av klimatkatastrofer och de som drabbas är ofta de som påverkat miljön minst. Därför tycker vi i Miljöpartiet att det inte är hållbart att dela upp samhället i ”vi” och ”dom”, där grupper ställs mot varandra. Det är viktigt att bygga ett sammanhållet samhälle där alla kan vara med och det är därför som just ditt engagemang blir så viktigt.

För det går att vända trenden. Sundsvall kan göra skillnad och vi som individer kan påverka. Miljöpartiet vill till exempel jobba för ett Sundsvall som värnar allas lika värde, jobba för mångfald och jämställdhet, faddersystem för nya svenskar, förskoleplats för deras barn, HBTQ-frågor, äta grönt, cykla mera, mer förnybar energi, producera vår egen biogas och lågenergihus.

Vill du vara med oss i detta arbete är du hjärtligt välkommen: www.mp.se/bli-medlem.

Den gröna kommunfullmäktigegruppen i Sundsvall:

Maria Algotsson

Tina Hellberg

Agnes Johanson

Angel Villaverde

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons