Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstro inte länets privata vårdgivare

/

Annons

Vänstermajoriteten tänker som första landsting i Sverige införa begränsning av vinstuttaget för privata vårdgivare.

Det är förvånande att man inte inväntar den utredning som deras egen regering genom civilministern Ardalan Shekarabi (S) har tillsatt.

I stället vill man redan nu få till en skrivning i regelboken för 2016 det vill säga i det avtal som reglerar primärvården i länet.

Extra ologiskt är det att man vill göra det här i vårt län där de privata utförarna är före detta landstingsanställd personal som betalar skatt i länet och levererar vård till mer än en tredjedel av länets befolkning.

De stora multinationella vårdföretagen finns inte i Västernorrland förmodligen för att det är ekonomiskt ointressant.

Varför har majoriteten inte några planer på att begränsa vinstuttag för till exempel de stora multinationella bygg-, teknik och service- eller läkemedelsföretag som utför tjänster, levererar medicin och utrustning för landstingets skattemedel?

Patientersättningen för landstingets hälsocentraler och en privat vårdcentral är densamma. En privat vårdcentral kostar inte skattebetalaren några ”nya” pengar om den går i förlust vilket den landstingsdrivna vårdcentralen gör.

Goda relationer är av största vikt för att landstinget tillsammans med vårdföretagarna ska kunna upprätthålla en god vårdkvalitet för länets befolkning. Den här inställningen är dessvärre ett tydligt bevis på majoritetens misstroende mot länets små privata vårdgivare.

Ingeborg Wiksten

Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons