Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohelig allians stoppade utbildningssatsning

Annons

Att det råder brist på utbildad personal inom sjukvården råder det inga som helst tvivel om. Att det är svårt att locka fler studenter till vård- och omsorgsprogrammet råder det inte heller några tvivel om. Vi har ett problem att få personal till vården, samtidigt som vi står inför stora pensionsavgångar, vilket gör läget än värre inom ett antal år.

Trots att Centerpartiet är medvetna om detta så väljer man att inte rösta för att hitta lösningar på problemet.

På barn- och utbildningsnämndens senaste möte så röstade majoriteten (C, V och S) nej till att låta Plusgymnasiet utöka sin skola för att kunna erbjuda utbildningsplatser inom vård- och omsorgsprogrammet.

Argument som lyfts fram från den sittande majoriteten är klassisk vänsterpolitik om att kommunen "ger bort sina utbildningsplatser till den privata marknaden" eller "ökad konkurrens ger inget mervärde".

Ett annat argument är att det inte finns några APL-platser att tillgå för de studerande. Vi en närmare granskning av det påstådda problemet, så visade det sig att APL-platser visst gick att lösa genom ett bättre samarbete med privata vårdgivare.

Dessa olika argument visar på en defensiv och i den närmaste passiv inställning till att hitta lösningar på problemet. Det sänder även signaler om att Sundsvall inte välkomnar företag som vill satsa pengar, tid och energi i vår stad.

Från oppositionens sida (KD, FP och M) så är vår inställning att Sundsvall alltid ska vara en stad dit vi välkomnar företag och nya jobb, vi har en framtidstro att Sundsvall ska växa och en välkomnande attityd till goda aktörer.

Finns det nu ytterligare en aktör som tror på Sundsvall och vill jobba aktivt med att locka nya studenter till vårdyrket, så är det vår skyldighet att ta emot dem med ett öppet sinne.

Centerpartiet sitter bakbundna av en ohelig allians med vänstern, som hindrar vår kommun att bidra till en lösning på bristen av personal inom vården. Jag anser att väljarna borde fått denna information innan de la sin röst på Centerpartiet.

Josef Nordin (KD)

Ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons