Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev till Nobina

Annons

I veckan gick Maryam Yazdanfar, kommunikationschef på Nobina ut och berättade att rykten om att förare blivit varnade för att ha skrivit på Facebook inte var sant utan i Nobina får man säga vad man vill.

Nu skulle vi vilja ha en förklaring av denne och företaget! Här kommer några citat från ett dokument som de anställda var tvungen att skriva under innan man fick jobb.

Nobina har följande förväntningar på dig som medarbetare när du uppträder i sociala medier:

1) Säkra att det klart framgår, att de åsikter du uttrycker är dina egna och inte nödvändigtvis representerar åsikter som Nobina står för. Det är av stor vikt att du som använder dig av sociala medier förstår att om ditt yrke/din arbetsgivare syns i din blogg/forumet du deltar i kan det för en kund lätt innebära att "Nobina tycker". Om ditt användande på något sätt kan kopplas till att du är anställd i företaget representerar du företaget oavsett om du använder sociala medier på arbetstid eller på fritiden.

2) Undvik att svara på kommentarer och blogginlägg från kunder och partners som handlar om Nobina, även om sådana kommentarer och bloggar är kritiska till företaget eller dess medarbetare. Eventuellt bemötande av dylikt hanteras istället av företagets kommunikationsansvariga personer.

3) Ha respekt för Nobina, kollegor, kunder, partners och konkurrenter. Tänk också på att du måste ha tillåtelse för berörda personer om du väljer att publicera bilder på någon annan än dig själv.

4) Ha respekt för lojalitetsplikten i ditt anställningsavtal. Du är skyldig att iaktta diskretion avseende arbetsgivarens angelägenheter som till exempel prissättningar, datasystem, undersökningar, driftsförhållanden, affärsangelägenheter och dylikt. Respektera när Nobina bestämmer att en fråga inte får diskuteras öppet exempelvis av konkurrensskäl.

5) Fråga din närmsta chef om du är osäker på vad som är lämpligt att ta upp i din blogg/forumet du deltar i.

Detta låter ej som meddelandefrihet eller liknande så svara oss förare och övriga på detta och en ursäkt till dem som missuppfattat den muntliga varningen de fått är på sin plats.

Styrelsen för BARO Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons