Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt till deltid, inte heltid

/

Annons

Socialdemokraterna har länge drivit att arbetstagare ska ha rätt till heltid. Sundsvalls politiska majoritet (S, C & V) kräver nu heltid inte bara i sin egen organisation, utan vill även införa det som krav på företag. Vid bygg- och driftsentreprenader och när kommunal verksamhet ska utföras av annan än kommunen då ska all personal ha rätt till heltid. Detta vill Socialdemokraterna slå fast i den nya inköpsstrategin, det vill säga de regler som ska gälla vid upphandling. I ett Sverige där fyra av fem nya jobb skapas i små företag anser vi kristdemokrater det orimligt att ställa sådana krav. Konsekvensen blir att man stänger ute små aktörer och försämrar näringslivsklimatet i Sundsvall.

Tror Socialdemokraterna i Sundsvall att medarbetarnas viktigaste behov är att få arbeta 100 procent? Det är dags att utmana socialdemokraternas heltidsnorm, försvara i stället rätten att gå ner i arbetstid, för att exempelvis undvika för mycket stress eller för att få mer tid över för vardagspusslet under småbarnsåren. Att utveckla möjligheter för människor att gå ner i arbetstid under vissa perioder skulle kunna göra underverk där vi minst anar det. Därför säger vi: ja till rätt till deltid.

I april kunde vi läsa att på två års tid har stressrelaterade sjukskrivningar ökat med 73 procent och att diagnosen är vanligast hos kvinnor mitt i livet. Att i en tid, där sjukskrivningar och psykisk ohälsa kraftigt ökar, kräva att medarbetare måste få rätten att jobba mer visar på hur S, C och V i dag inte ser samhällsutmaningar utan låter sig agera med kollektivistiska lösningar och med ideologiska skygglappar. Kristdemokraterna vågar utmana den 100-procentiga arbetslinjen som det enda verktyget för ett bättre samhälle för alla.

Fem av sex kvinnor som arbetar deltid gör det frivilligt enligt SCB:s AKU-undersökning. Även om det är många som jobbar deltid, så uppgav en överväldigande majoritet i enkäten, 83 procent, att de antingen inte kunde eller ville jobba mer. Lite förenklat kan man säga att frivilligt deltidsarbete är fem gånger vanligare än ofrivilligt deltidsarbete. I stället för att i ett jämställdhetsprojekt försöka göra kvinnorna som männen, bör vi i stället uppmana män att bli som kvinnor – och jobba deltid under vissa perioder i livet. Problemet är inte ofrivilligt deltidsarbete utan ofrivilligt heltidsarbete.

I dag har föräldrar till barn upp till 8-årsålder rätt att gå ner i arbetstid. Enligt en statlig utredning föreslås denna rättighet halveras från 75 procent till 87,5. Detta blev också Socialdemokraternas politik vid deras kongress i våras. Sociologen Jörgen Larsson har tagit fram siffror som visar att upp till 25 procent av heltidsarbetande kan tänka sig att jobba mindre. Sju av tio barnskötare tycker att barnen i dag är för länge på förskolorna enligt en undersökning i Kommunalarbetaren. Psykologen Johan Olsson anser att barn i åldrarna 1–3 år skall vara max sex timmar på förskola. Om båda föräldrarna kan gå ner 5-25 procent i arbetstid under småbarnsåren skulle det skapa den bästa situationen för barnen som kan lämnas senare av en förälder och hämtas tidigare av den andre med förbättrad livskvalitet för alla tre individer. Kristdemokraterna vill även ge barnen rätt till deltid.

Att en arbetstagare går ner i tjänst eller att det tillfälligt behövs fler timmar på en arbetsplats är ofta en jobböppning för studenter som vill jobba extra, nyexaminerade utan erfarenhet, men även en bra möjligheter för nyanlända att komma in i arbetslivet. Detta försvåras avsevärt på en arbetsmarknad där arbetsgivare är tvingade att erbjuda heltid även om situationen inte tillåter. Det kommer bli färre jobb, och de som drabbas är de som står längst ifrån ett arbete.

Där behoven finns kommer heltid alltid vara norm, men med framtidens utmaningar där många står långt från arbetsmarknaden så måste vi sänka trösklarna, inte höja dem. När fler får rätt att jobba deltid under perioder så förbättras barnens möjlighet att vara med sina föräldrar, långa sjukskrivningar motverkas, och våra företag kan ha den personalstyrka som de behöver för stunden för att kunna prestera mest effektivt och skapa nya värden som kan finansiera vår gemensamma välfärd. Det är dags för rätt till deltid.

Liza-Maria Norlin (KD)

Gruppledare Sundsvall

Robin A. Håkansson (KDU)

Ordförande Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons