Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen saknar en plan för energipolitiken

Annons

Jan Hedman och Henrik Wachtmeister från Föreningen Svenskt Landskapsskydd frågade nyligen i en insändare hur vi se på stödet till förnybar energi. Vårt svar är att vi står bakom det beslut vi fattat i riksdagen om att få fram 26,4 TWh ny, förnybar energi i Sverige och Norge fram till 2020.

Vad Sverige behöver är en trygg energiförsörjning till konkurrenskraftiga priser och med en liten miljöpåverkan. Vi står fast vid Alliansens energiöverenskommelse. Den innebär att vi ska värna vattenkraften, använda och kunna ersätta kärnkraften, samt öppna för mer ny, förnybar energi. På så sätt kan vi trygga viktiga industrijobb och hushåll kan lita på en trygg energiförsörjning.

Tyvärr äventyras nu den trygga svenska energiförsörjningen. Vi har en regering som medvetet straffar ut kärnkraft i förtid och ökar subventioner till ny elproduktion. Vi ser resultat i besked om förtida avveckling av kärnkraft och en osäkerhet om näringslivet kan lita på energiförsörjningen. Det är tydligt att regeringen saknar en plan för energipolitiken. Det är vad Hedman och Wachtmeister bör fokusera på.

Med våra tydliga och långsiktiga besked om vattenkraft, kärnkraft och ny, förnybar energi visar vi det politiska ledarskap för den viktiga energipolitiken, och därmed för företag och jobb, som Stefan Löfven borde men inte tar.

Lars Hjälmered (M)

Näringspolitisk talesperson

Cecilie Tenfjord Toftby (M)

Ledamöter i Energikommissionen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons