Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)a(M)arbeta!

Annons

Svar till Jacomina Beertemas (M) svar på min insändare.

Jag är väl medveten att min insändare med uppmaning till oss landstingspolitiker att återuppta det politiska samarbetet med kommuner i upptagningsområdet kring före detta länssjukhuset skulle störa moderata före detta ordförande i sjukhusnämnden. Hon avslutade ju samarbetet vilket innebar att hon inte ville ha något. Den reaktion jag fått från dagens ansvariga politiker är bara positiva, det inger hopp.

Det är riktigt att vi gjort några olika lösningar för att inte landstiget skall gå miste om statsbidrag då de förutsatte samarbete landsting-kommun. Det är handlagt i en arbetsform vi redan hade och den kunde inte Jacomina Beertema rå på då den var styrd av kommunerna.

Vi vet att det behövs två för pardans. I dansen kring f.d. länssjukhuset blev kommunerna, Härnösand, Sundsvall, Ånge och Timrå, lämnade mitt på dansgolvet efter mindre än ett år av moderat styre. Vi har därefter ständigt fått nobben i alla försök att åter börja samarbeta. Personalen och patienter brydde sig inte den styrande om, medborgarfokus saknades helt.

Vi som läsare av och lyssnar på lokala medier vet att det till och från är problem på före detta länssjukhuset. Det kan vara överbeläggning, korridorvård och patienter som sänds hem utan fullgjord vårdplanering. Det är inga lätta problem och det finns inga enkla lösningar. Det är vi politiker som har ansvaret. Vi skall ta det ansvaret vi tar det tillsammans och med medborgarfokus (patienter & personal).

Per Arne Frisk,

ordförande Timrå Socialnämnd (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons