Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S krymper budgeten för de svagaste

Annons

Politiskt ansvar kan man ta på olika sätt. En grundbult är dock att plus och minus ska gå ihop på sista raden. Tyvärr märker vi inom koalitionen mer och mer av arvet efter Socialdemokraternas långa styre av vår kommun. Nu senast redovisades en underhållsskuld på minst 1,2 miljarder kronor.

Näringslivsklimat och dåliga skolresultat är två andra "arv" efter S-styret. Därutöver har vi en världsekonomi i gungning, som också påverkar vår ekonomi. Ett antal önskvärda satsningar har fått skjutas framåt i tiden, bland annat höjningen av föreningsbidragen.

 

När Tommy Eriksson och Diana Kapitanska (S) stolt går ut i tidningen och berättar att deras parti minsann lagt till 5 miljoner kronor till föreningslivet i sin budget, så låter det vackert. Men föreningslivet behöver nog också få veta om taket på idrottsanläggningarna är tillräckligt underhållet också, eller om det ska ställas ut vattenhinkar såsom man tvingades göra i sporthallen under senaste vintern?

 

När man gör prioriteringar behöver man också berätta vad man prioriterar bort. Det debattörerna inte berättar är att Socialdemokraterna lägger en budget inom vuxenutbildning, integration och arbetsmarknadsinsatser som är 2,5 miljoner kronor lägre än den budget vi inom koalitionen har beslutat om.

Trots upprepade frågor både vid budgetmötet i kommunfullmäktige i juni liksom när den reviderade budgeten diskuterades nu senast i oktober så är ni inom Socialdemokraterna svaret skyldiga – vilka delar inom integrationen, satsningar på arbetslösa eller inom vuxenutbildningen vill ni skära bort? För det är det som blir den faktiska effekten av ert budgetförslag, nedskärningar bland de svagaste grupperna i samhället.

 

Ni har inte råd med denna viktiga satsning, utan krymper budgeten för de grupper som verkligen behöver samhällets insatser. Detta förvånar mig.

Tommy och Diana, var nu tydliga med hur besparingarna på vuxenutbildning, arbetsmarknadsområdet och vuxenutbildningen ska genomföras med er budget.

Stefan Falk (FP)

Vice ordförande i nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration

Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons