Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex frågor – inte ett enda konkret svar

/

Annons

En ny vänstermajoritet ledd av socialdemokraterna har nu kommit på plats i Sundsvall. I valrörelsen lovade socialdemokraterna både de ena och andra till allt och alla. Allt skulle bli bättre bara (S) fick komma tillbaka till makten var budskapet. Socialdemokraterna har haft fyra år på sig i opposition att fundera på vad de vill göra. Att ha svar på hur Sundsvall ska bli bättre är högst rimligt att kräva av den nya politiska majoriteten.

På måndagens (26/1) kommunfullmäktige ställde vi moderater sex stycken frågor, en till varje ny nämndsordförande. Frågorna var enkla och handlade om hur jobben blir fler, hur vi får en bättre skola, högre kvalité inom vård och omsorg och ett mera jämställt Sundsvall. Vi fick inte ett enda konkret svar. Det vi fick var luddiga, svävande och irrelevanta resonemang. Vi moderater blev inte förvånade men oroade. Oroade över att vi ser ut att gå mot fyra förlorade år i Sundsvall. Fyra år med en stillastående, bakåtsträvande och idélös vänstermajoritet. Den nya vänstermajoriteten verkar inte veta vad de vill, förutom att de visste att de ville tillbaka till makten.

Sundsvall har mycket goda förutsättningar att fortsätta utvecklas lika positivt som de senaste fyra åren. Under moderat ledning har skolresultaten förbättrats och en fallande trend har blivit en stigande kurva. Valfrihet inom vård och omsorg införts, viktigt för våra äldre, de anställda och för kvalitén. De största företagsetableringarna på 40 år har kommit på plats, med flera hundra nya jobb. Företagsklimatet har kraftigt förbättrats, bostadsbyggandet har kommit igång från en tidigare nollnivå. Stora infrastrukturprojekt har blivit beslutade och finansierade som stärker Sundsvalls ställning i både Sverige och världen.

Vi moderater kommer de kommande fyra åren driva på och lägga jobbskapande förslag. Vi kommer fortsätta påverka så att skolan, vården och omsorgen får beslut och resurser som höjer kvalité och resultat. Vi kommer inte att sitta bredvid och se ett numera starkt Sundsvall stanna av. Vi moderater kommer också ägna de kommande fyra åren till att utveckla vår politik. Vi kommer ödmjukt att fortsätta lyssna, vara än mer ute och lära i verksamheter och på företag. Vi kommer 2018 att ha svar på de frågor som Sundsvallborna ställer kring framtiden. Vi tänker 2018 vara beredda att åter axla ansvaret för Sundsvalls utveckling om vi får väljarnas förtroende.

Jörgen Berglund (M)

Oppositionsråd

Alicja Kapica (M)

Gruppledare kommunfullmäktige och socialnämnden

Elin Nilsson (M)

Gruppledare barn- och utbildningsnämnden

Patrik Gustafsson (M)

Gruppledare kultur- och friitidsnämnden

Gunilla Molin (M)

Gruppledare stadsbyggnadsnämnden

Habib Effati (M)

Gruppledare nämnden för arbetsmarknad-, vuxenutbildning och integration (NAVI)

Mikael Gäfvert (M)

Gruppledare miljönämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons