Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Situationen gör att de flyr sina jobb

Annons

Orimliga arbetsvillkor får biståndshandläggare i äldreomsorgen att vilja byta jobb. Sundsvalls kommun måste nu ta frågan på allvar och lyssna på medarbetarna. Den pressade arbetssituationen riskerar nämligen också rättssäkerheten för de äldre.

Äldreomsorg är en av landets mest eftertraktade välfärdstjänster och används av över 300000 människor varje år. För biståndshandläggarna gäller det att på ett rättssäkert och professionellt sätt, hantera de önskemål som kommer in.

Men arbetsbelastningen för biståndshandläggarna inom äldreomsorgen riskerar att bli ett problem för landets kommuner, med brister i rättssäkerheten för de äldre som följd. Stress och hög arbetsbelastning minskar nämligen möjligheterna att identifiera och säkerställa de äldres behov.

Nya siffror från Socialstyrelsen visar nämligen att varje handläggare i genomsnitt har ansvar för 134 äldre. Här i Sundsvalls kommun är siffran 142 äldre per biståndshandläggare.

Och arbetsbelastningen avspeglar sig på arbetssituationen. Det bekräftar en undersökning som Vision Göteborg nyligen lät göra. Hela 44 procent i undersökningen uppgav att de ligger efter med journalföringen till följd av arbetsbelastningen och många tycker inte att de klarar att sköta sitt arbete helt rättssäkert. Undersökningen visar också att arbetssituationen leder till huvudvärk och sömnstörningar och 62 procent av de svarande uppger att de funderar på att byta jobb.

Att fler än sex av tio uppger att de funderar på att byta jobb innebär att äldreomsorgen riskerar att få samma problem som redan drabbat andra delar av socialtjänsten, till exempel den sociala barn- och ungdomsvården. Det handlar om en yrkeskår med erfarna medarbetare som väljer att lämna sitt jobb.

Utvecklingen är oroande och Sundsvalls kommun måste nu ta frågan om biståndshandläggarnas arbetssituation på allvar och ge dem rimliga arbetsvillkor. Ett sätt är att lyssna på de professionella medarbetarna i äldreomsorgen. Det är de som bäst vet vad som behövs för att utveckla verksamheten.

Medarbetarnas engagemang är ovärderligt. Genom att tillvarata det kan Sundsvalls kommun säkra en äldreomsorg av fortsatt god kvalitet. Vision deltar gärna i det arbetet!

Robin Fångsjö

ordförande Vision i Sundsvalls kommun

Veronica Karlsson

förbundsordförande Vision

Visions biståndshandläggarnätverk i Sundsvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons