Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall behöver ett grönt styre

/

Annons

Miljöpartiet är en ung politisk rörelse som har kämpat för att alla ska kunna leva ett gott liv utan att förutsättningarna för kommande generationer försämras. Miljöpartiet är en garant för en grön modernisering av Sundsvall, vår lojalitet finns främst hos människorna och naturen i Sundsvall, inte i blockpolitiken.

Under den senaste tiden har vårt samhälle blivit kallare. Klyftor och rasism har tillåtits växa. Vi behöver aktivt arbeta mot dessa destruktiva krafter, det är dags för en mänskligare och varmare politik.

För en långsiktig och hållbar utveckling

För ett långsiktigt hållbart Sundsvall behövs en grön omställning. I ett grönt styre kommer vi att arbeta för att göra Sundsvall till en Fairtrade City, öka andelen ekologisk och närproducerad mat, bygga lågenergihus med hållbara metoder och material, satsa på förnybar energi av olika slag i kommunen.

För ett växande och kreativt samhälle

Sundsvall ska vara en bra stad att växa i, där varje individs fulla potential tas tillvara. I ett grönt styre kommer vi att arbeta för en skola där vi kan få varje enskilt barn att utveckla sin kreativitet och självförtroende samt stötta ungdomar som saknar gymnasieexamen och ha flera specialiserade personal på skolan. Vi vill uppmuntra etablering av nya små- och lokala företag och att socialt företagande och kooperativ ska främjas. Antalet timvikarier i kommunens organisation ska minska och ges rimliga villkor.

För en levande stad och landsbygd

Sundsvall ska bli en levande, grön och upplevelserik kommun där människan står i centrum vare sig du bor i stad eller landsbygd. I ett grönt styre kommer vi att arbeta för ett sammanhållet cykelvägnät som binder samman omkringliggande stadsdelar. Vi vill förbättra trafikmiljön runt kommunens skolor och förskolor. Dessutom vill vi förbättra landsbygdsvägarnas standard och tillhandahålla vägbelysning där det är motiverat samt utveckla en mer flexibel kollektivtrafik på landsbygden.

För ett samhälle för alla människor

Sundsvall ska vara en öppen kommun där alla har en plats i samhället, där alla ska känna egenmakt och inflytande över välfärden. I ett grönt styre kommer vi att arbeta för att mångfalds- och jämställdhetsperspektiv ska genomsyra all kommunal verksamhet och att HBTQ kompetens finns. Ett faddersystem införs för nya svenskar för att underlätta integrationen i det svenska samhället. Vi vill utse ett team med ansvar för att bevaka barns rättigheter och behov. Dessutom vill vi att riktlinjer tas fram för att kunna hantera och vid behov stödja komplexa familjekonstellationer på ett bättre sätt. Vi ska värna allas lika rätt till vård. Kvalitet och trygghet ska alltid ställas före vinstintresse.

För välbefinnande och ett aktiv liv

I Sundsvall ska alla ges möjligheter till rekreation, idrott, friluftsliv och en meningsfull fritid. Detta bidrar till att människor har god hälsa och mår bra. I ett grönt styre kommer vi att arbeta för att behålla fritidsgårdarna öppna längre tid, även på sommaren och öka personaltätheten samt återinföra fältassistenterna. Bostadsnära friluftsaktiviteter och naturkontakt ska kunna ske året runt. Vi vill tillgängliggöra fler rekreationsområden.

Detta är vårt förslag som vi kommer att arbeta för i ett starkt grönt genomsyrat styre. Detta är vårt avtal med alla er som röstar på Miljöpartiet de gröna i Sundsvall. Detta är våra ambitioner och den politik vi söker ditt förtroende för och ett lokalt komplement till Miljöpartiets riksprogram. Rösta grönt den 14 september.

Maria Algotson (MP)

Etta på kommunlistan

Tina Hellberg (MP)

Tvåa på kommunlistan

Angel Villaverde (MP)

Treapå kommunlistan

Miljöpartiet de gröna – Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons