Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testa gröna idéer i Sidsjö eller Bosvedjan

Annons

Många gånger kan miljöfrågorna kännas övermäktiga att hitta bra lösningar på. Men jag menar att även stora och globala frågor åtminstone till någon del måste lösas på hemmaplan i det lilla formatet. Ett exempel kan vara att cykla eller gå i stället för att ta bilen så ofta det går. Ett annat att vara så noggrann som möjligt med källsortering av sopor. Det tredje att äta närodlat.

Detta låter enkelt, men är inte enkelt nog för alla. Sundsvall är en stad med branta vägar mellan bergen och det vore skönt att slippa komma svettig till jobbet efter att ha cyklat den där sista stigningen. Varför inte montera cykelställ på våra nya, moderna bussar?

En snabb tur ner till Navet på cykel, häng på cykeln på bussen och åk vidare. En annan idé är att starta med källsortering även hemma vid villaområdena. Det finns olika lösningar men ett sopkärl med flera fack i tycker jag verkar vettigt. Och låt oss ställa soptunnorna på en sida av gatan, då minskar sopbilens körsträcka på en gång till hälften. Närodlad mat kan vi många gånger odla mer av själva men alla har inte kunskaper om hur man gör och hur man bäst tar hand om skörden. Därför kan till exempel hushållningssällskapet hjälpa till med utbildning och information.

Mitt förslag är att testa att utveckla de här idéerna till fungerande lösningar i någon av våra stadsdelar. Varför inte i Sidsjö eller Bosvedjan? Här finns både möjligheter och kreativa människor.

Stefan Falk, Folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons