Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänstemännen tar med jobbet på semestern

/

Annons

Sommar betyder ledighet för många men nästan en av fyra tjänstemän i det privata näringslivet är tillgänglig för arbete även under semestern. Av dem skulle hälften vilja ha en ostörd semesterledighet.

Unionens nya undersökning ”Tillgänglighet under semestern 2015” visar att tjänstemännen i stor utsträckning är uppkopplade mot jobbet även under sommarledigheten. Den visar också att fler har blivit mer negativa till att vara tillgängliga för jobb under semestern. Tillgänglighet även under semestern hindrar oss från att koppla av. I en tid där balansen mellan arbete och fritid mer och mer suddas ut är det viktigt att arbetsgivarna säkerställer att tjänstemännen inte arbetar på sin lediga tid. För att orka jobba när vi jobbar behöver vi få vila när vi ska vila och för att vi ska orka vara produktiv på jobbet måste det också finnas möjlighet till en ostörd och sammanhängande fritid. Ändå uppger bara cirka 10 procent av de tillfrågade att deras arbetsplats har någon policy som reglerar när de anställda förväntas vara tillgängliga via mail och mobil. Drygt hälften har inte diskuterat rutiner för tillgänglighet inför semestern på sin arbetsplats.

För att kunna vara ledig och koppla av från jobbet i sommar behövs tydliga överenskommelser på arbetsplatsen om vad som förväntas av dig som medarbetare. I dag är psykisk ohälsa den vanligaste sjukskrivningsorsaken i ett allt mer hektiskt arbetsliv. Arbetsgivarna måste ta sitt ansvar för att få fler mejl- och mobilpolicys på plats. Drygt en av sex kan inte ta fyra veckors sammanhängande semester under sommarmånaderna om de vill, trots att de enligt semesterlagen har denna rätt. Nära en av fyra upplever att tillgängligheten under semestern innebär att de har mindre tid med familj och vänner. En av fem säger att det ibland skapar konflikter där hemma.

När jobbet alltid är närvarande är det är svårt att sätta gränser. Vem bestämmer när man kan stänga av mobilsynken och prata in ett frånvaromeddelande i jobbmobilen? Vilka förväntningar har min chef, kunder och kollegor? Otydligheten riskerar att skapa stress på arbetsplatserna och i familjerna. Tillgänglighet efter arbetstid är en kulturfråga på arbetsplatsen som skapas genom arbetsgivarens, medarbetarnas och den enskilde tjänstemannens handlingar och förväntningar. Det betyder att det krävs ständiga diskussioner för att se de strukturer och regler som kan hindra de anställda från att få en bra balans mellan arbete och fritid.

Hur många företag i Västernorrland har mejl- och mobilregler för sina anställda? Och hur många är beredda att skapa sådana?

Ingrid Nordstrand

Regionchef Unionen Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons