Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingen går åt rätt håll

/

Annons

Glad och stolt.

I dagarna lämnar jag och övriga politiska kollegor i koalitionen i Sundsvall många uppdrag i nämnder och styrelser. Så har väljarna i Sundsvall bestämt. Det är dock med glädje vi nu kan se hur kreditvärderingsinstitut klassat Sundsvall som årets tillväxtkommun. Vi har tagit emot regeringens utredare för att ta del av hur Sundsvall planerar för äldreboende och för att studera den bostadsförsörjningsplan som antogs i juni. Över 300 bostadslägenheter har börja byggas i år. Med det ligger Sundsvalls ökningstakt i topp i landet.

Samtidigt har vi sett skolor och förskolor renoveras och förnyas i Sundsvall, till exempel Hellbergsskolan, Skönsmons förskola och Bergsåkers skola. Sundsvalls skolor har utvecklats till mer trygga kunskapsorienterade skolor. Det statliga institutet för kvalitet tycker detta är så intressant att man förlägger sin årliga skolkonferens till Sundsvall i januari.

Viktigare ändå är det faktum att våra barn och ungdomar i Sundsvall når kunskapsmålen i allt högre grad. Vi ser också hur samverkan på olika områden i regionen ökar, trots att vår framtida regionbildning i länet ännu hänger i luften. Förhoppningsvis kommer detta arbete att ske i bred förankring.

Pass upp så det inte bara blir en intern dialog hos länets socialdemokrater. Vi har alltför många arbetslösa i vår kommun, både unga och erfarna personer. Det behöver ändå påminnas om att antalet är färre än 2010. Även här går utvecklingen åt rätt håll.

Glädjande är att mångfalden ökat i vår kommun och att olikheter på grund av härkomst, kön, funktionsförmåga, sexuell läggning och ålder alltmer ses som en tillgång. Vi kan också glädjas åt att målet att vara hundratusen invånare år 2021 kommer nås med fortsatt utveckling i denna riktning.

En mandatperiod är förbi och en ny har precis startat. Kommunfullmäktige beslutar på måndag om budget för Sundsvalls kommuns ekonomi och politiska inriktning de närmaste åren. Tyvärr känner jag oro för Sundsvalls utveckling i arbetet med en hållbar tillväxt med en socialistisk-(S)enterpartistisk agenda.

Annelie Luthman (FP)

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons