Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska bort från kultur och fritid?

/
  • Stängningen av Nordichallen har lett till ett prognostiserat underskott.

Annons

Patrik Gustavsson (M) ställde en interpellation i Kommunfullmäktige till mig om hur vi har tänkt finansiera det prognostiserade underskott som Kultur och fritid kommer att få på grund av stängningen av Nordichallen och ökningen av antal grenar under SM-veckan.

Som både jag och Patrik vet så beror det prognostiserade underskottet på förlorade hyresintäkter, ökade hyreskostnader för ersättningslokaler samt att antalet idrotter till SM blev betydligt fler än beräknat.

Jag är naturligtvis inte glad över att prognosen pekar på ett underskott på 4,5 miljoner. Men jag är däremot glad åt att förvaltningen fann en snabb lösning på de lokalproblem som uppstod när vi blev tvungen att stänga Nordichallen. Jag är nog mest glad åt att alla barn och ungdomar fick fortsätta att utöva sin idrott trots ett havererat tak.

Jag är också glad åt att antalet idrotter under SM-veckan har mer än fördubblats. Antalet beräknade besökare är 50 000 stycken till Sundsvall och beräknad sändningstid i SVT är 80 timmar.

Dessutom kan jag glädjas över att det var (S), (V) och (C):s budget som gick igenom i Kommunfullmäktige eftersom det innebär att vi satsar drygt tio miljoner kronor mer på Kultur och fritid under 2015 och drygt elva miljoner kronor mer under 2016.

Den moderatledda oppositionen har många idéer när det gäller kultur och fritid men ni verkar inte vara villiga att satsa pengar på det. Av elva uppdrag till förvaltningen så är det sex stycken som ska finansieras inom ram. Det vill säga att det måste ske en omprioritering av nämndens budget.

Och min naturliga fråga till Patrik Gustavsson blir då – vad skulle ni ha tagit bort om er budget hade gått igenom?

Åsa Ulander (S)

Ordförande kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons