Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varje krona bör gå till välfärden

Annons

De flesta partier tävlar nu om hur mycket de kan lova väljarna. Vänsterpartiet vill inte delta i den tävlingen. Vi har därför bestämt oss för att lägga en budget för Sundsvalls kommun som utgår från värsta tänkbara scenario; att borgarna vinner makten. Om borgarna fortsätter regera i Rosenbad, men Vänsterpartiet vinner i Sundsvall så finns det ändå pengar för en betald arbetstidsförkortning för de kommunalarbetare som vi tror bäst behöver det; hemtjänstpersonalen. För oss är det en viktig satsning som kommer att förbättra arbetsmiljön för personalen som i dag sliter ont, och för brukarna som kommer få en högre kvalitet på vården.

Vi sätter också av pengar till landsbygden. Vi tycker nämligen att hela Sundsvall ska leva. Det handlar om vägbelysning, kollektivtrafik och servicecenter. När andra partier bara snackar så gör Vänsterpartiet politik.

En viktig grupp för framtiden är barnen. Därför lägger vi pengar både för att göra skolan mer jämlik och för att utveckla FATI (Förebyggande Arbete och Tidiga Insatser). Det gör vi eftersom vi anser att alla barn har rätt till en bra uppväxt. Med fler socialarbetare och fältassistenter kan vi snabbare hjälpa barn i sköra familjer.

Som du ser har vi satsat en hel del pengar. Vi gjort de här prioriteringarna inom de ekonomiska förutsättningar som finns i dag (det vill säga med en borgerlig regering).

Om Vänsterpartiet får regeringsmakten finns ännu fler saker som vi vill genomföra. En av de sakerna är en maxtaxa inom hemtjänsten. Max 100 kronor per timme ska hemtjänsten kosta. Med Vänsterpartiets politik kommer ytterligare 400 arbetstillfällen inom vård, skola och omsorg höja kvaliteten i Sundsvall.

Det innebär minskade barngrupper i förskolan och på fritids, utökat nattis så att det blir en reell möjlighet för alla som bor i kommunen och ökad bemanning på äldreboendena.

Det innebär ytterligare tio miljoner kronor till hemtjänsten.

Och du kan vara säker på att varje krona används inom välfärden.

Christiane Rüdiger, Hans Zetterkvist

Vänsterpartiet Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons