Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är inte nöjda – vi vill mer med vården

/

Annons

Vi i folkpartiet har i Vårdalliansen åstadkommit mycket denna mandatperiod. Vi gick till val på ordning och reda, och äntligen följer ekonomin både prognos och resultat. För att få en mer jämlik vård i länet, föreslog vi redan 2003 ett sjukhus i länet på tre orter, som nu håller på att genomföras. Vården i Västernorrland har gjort en otrolig resa från att ha varit i bottenskiktet i vårdkvalitet bland landets landsting år 2010, till över medel i år 2014.

Men vi är inte nöjda, vi vill mer.

Vård i tid och tid i vården är vår viktigaste valfråga. Vi vill se en sjukvård med kortare väntetider, mer flexibla öppettider på Hälsocentralerna och en vård som är anpassad efter Västernorrlänningarnas behov. Du ska inte behöva vara frisk för att vara sjuk.

Du ska få mer tid med din läkare! Läkarnas tid ska inte användas till tidsödande administration. Vi är beredda att göra de omprioriteringar som krävs för att ge personalen en bättre arbetsmiljö och bli den attraktiva arbetsplats som krävs för att vi ska klara rekryteringen av framförallt läkare och specialistsjuksköterskor till landstinget.

Det måste löna sig att utbilda sig, även inom typiska kvinnoyrken. Vi vill därför införa karriärtjänster för både specialistsjuksköterska och -sjukgymnast.

För ett snabbare och effektivare mottagande på akutmottagningen vill vi utöka kompetensen med sjukgymnast och sjuksköterska med äldrekompetens. Alla ska känna sig trygga över att få vård oavsett var i länet man bor. För att även klara akut vård på landsbygden föreslår vi kompetensutveckling för läkare och sköterskor i glesbygdmedicin.

Du ska få vård på en tid som passar dig. Därför vill vi i Folkpartiet satsa på modern teknik så att du snabbt kan träffa läkaren i hemmet, via datorn och du ska självklart ha möjlighet att kunna boka tid på nätet. Vi föreslår också dropin-mottagning till distriktssköterska på Hälsocentralen och om du är sjuk ofta, ska få en personlig kontakt i vården som kan din sjukdomshistoria.

Ingeborg Wiksten, Njurunda

Arne Engholm, Sundsvall

Stina Ekbäck, Skog

Erica Markusson, Örnsköldsvik

Folkpartiets toppkandidater i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons