Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste hjälpas åt att stoppa föreningsmomsen

Annons

Nu är det mindre än två veckor kvar tills EU:s grönbok om momsen stängs. Genom den kan alla bidra med att beskriva vad konsekvensen av att momsbelägga idrotten (och den ideella sektorn i övrigt) kan/kommer/riskerar att bli. Och det är verkligen alla som kan eller snarare kanske ska bidra. Idrottsföreningar och –förbund, men även enskilda medborgare. Bara man fyllt 18 år har man rättigheten att påverka.

För två veckor sedan var dock läget att endast 131 av drygt 20000 svenska föreningar hade tillskrivit EU. I EU:s ögon kan detta endast tolkas som att det inte är en stor fråga. Risken är i alla fall väldigt stor att det tolkas just så. Orsakerna till detta kan man fundera över. Vi tror personligen inte att föreningarna och allmänheten förstår vad/hur mycket som står på spel. Vi tror bara att man har fullt upp med allt annat, med vardagen, och att man kanske räknar med/hoppas på att någon annan ska göra det.

Detta behöver vi ta ett riktigt krafttag för att ändra på.

Vi vill att varje SDF/förening/medlem deltar. Sprid detta till era egna föreningar och uppmana dom att skicka in ett svar till EU.

Visst borde vi i Västernorrland kunna åstadkomma 400-500 svar?

Hur ska du göra då? Ja, på www.rf.se finns allt du behöver veta. Där finns mallar för hur mejlet ska se ut. Som du ser vill RF att du/föreningen även mejlar beskrivningen till dem. Vi vill också att du förmår föreningen att även lägga till vår mejladress i kopiafältet.

Avslutningsvis vill vi betona vikten av detta arbete. Detta är en ödesfråga för föreningslivet som det just nu ser ut. Inte kanske främst för kostnaderna, även om dessa kommer att bli avsevärda, utan framförallt för att det kommer att krångla till administrationen oerhört mycket. Det är redan nu svårt att rekrytera kassörer och vi borde snarare hitta sätt att underlätta för dessa och inte krångla till det.

"Någon annan" är sjuk så vi måste fixa det själva!

Västernorrlands Idrottsförbund

Ulf Näslund

Ordförande

Mats HambergFörbundschef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons