Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi står för närodlad politik

Annons

Centerpartiet Sundsvall vill åstadkomma förändring. Vi står för en närodlad politik. En politik där fler beslut fattas direkt av människor själva. Sundsvall står inför flera utmaningar och vi tror att många av lösningarna finns nära de människor som berörs.

Centerpartiet Sundsvall vill bygga ett hållbart, decentralistiskt samhälle med utgångspunkt i lokalsamhället. Ett hållbart samhälle som står emot de globala klimatförändringarna.

Centerpartiet Sundsvall driver en framåtsyftande, progressiv politik. Samhället ska stötta individen och garantera alla människor likvärdiga förutsättningar i livet, men även vara uppmuntrande till de som vill förverkliga sig själva. Sociala och ekonomiska ojämlikheter ska minskas så att det gynnar de som har det sämst ställt i samhället.

Decentralisering av den offentliga makten är en av hörnstenarna i vår politik för att åstadkomma en rättvis utveckling i hela kommunen. Vi vill jobba för en regionalisering av den statliga makten och ett införande av decentraliserade skattebaser, exempelvis fastighetsskatten för industrifastigheter och elproducerande fastigheter.

Centerpartiet Sundsvall vill införa kommundelsnämnder som har ett lokalt, geografiskt ansvar i delar av Sundsvalls kommun, där kommundelsnämnder varvas med traditionella facknämnder. Exempelvis kommundelarna Indal-Liden och Stöde skulle vara aktuella för sådana kommundelsnämnder.

För- och grundskola, kultur- och fritid och äldreomsorg är exempel på kommunala verksamheter som skulle kunna omfattas av en kommundelsnämnd.

Närhet till besluten är avgörande för en framgångsrik utveckling. Genom att de folkvalda politikerna kommer närmare sin verksamhet, och medborgarna får möjligheten att komma närmare sina politiker får vi en bättre utveckling i hela kommunen med ett lokalt engagemang som gynnar den lokala demokratin.

Hans Forsberg (C)

Ordförande för Centerpartiet Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons