Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka vill S samarbeta med?

Annons

Med vilka partier vill Socialdemokraterna i Sundsvall samarbeta med efter valet? Den frågan ställer vi oss i Miljöpartiet än mer efter Leif Nilssons insändare den 21 augusti. Han ifrågasätter vårt samarbete med Moderaterna, samtidigt som hans partikamrat oppositionsrådet Peder Björk deklarerar i valdebatterna att S är öppna för samarbete med alla partier, utom Sverigedemokraterna, för att säkerställa en stabil majoritet i Sundsvalls kommunfullmäktige. Det bör väl rimligtvis innebära samarbete även med Moderaterna?

Alla vet att Miljöpartiet i Sundsvall står fria i valet och att vi samarbetar med de partier som bäst svarar upp mot vår politik. Vi är tydliga med det.

Men Socialdemokraternas agerande i regeringsfrågan och miljöpolitiken i Sundsvall har så här långt mest skapat förvirring, eftersom de bråkar på allianspartierna om privatiseringar (som inte finns) och har mot oss miljöpartister visat en osedvanligt lång bitterhet, vilket vi gissar var anledningen till att de i våras först röstade mot nya biogastankställen i Sundsvall för att sedan ändra sig.

Jag tror nog att många osäkra Sundsvallsborna gärna vill ha klarhet i vad S menar med sina utspel innan de lägger sin röst. Och frågan är kanske också om det är Leif Nilsson eller Peder Björk som ska ge någon klarhet?

Sverker Ottosson, språkrör MP Sundsvall, kommunalråd, kandiderar till riksdagen och landstinget i Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons